Множество руснаци, включително президентът Владимир Путин, се окъпаха тази нощ

...
Множество руснаци, включително президентът Владимир Путин, се окъпаха тази нощ
Коментари Харесай

Леденият Путин отново обра точките

Множество руснаци, в това число президентът Владимир Путин, се окъпаха тази нощ в замръзнали реки и езера в ледения мраз, принудил управляващите в някои райони на Русия да анулират този бит, обичаен за православния празник Кръщение Господне или Богоявление, съобщи ТАСС.

В обкръжението на свещеници и икони от локалния Нило-Столобенски манастир Путин се потопи, гол до кръста, в ледените води на езеро Селигер северозападно от Москва при минус пет градуса по Целзий.

Същото сториха и голям брой други поданици на страната, скачайки в заледени водоеми макар студовете, достигнали минус 40 градуса в далекоизточна Якутия, заяви министерството на изключителните обстановки, без да посочи броя на участниците в тези прояви.



През 2017 година в богоявленския ритуал участваха над два милиона хора в Русия.

ТАСС прецизира, че не става дума за църковен обред, а за национален бит, на който Руската православна черква гледа благосклонно, в случай че хората се отнасят към него с страхопочитание и нямат здравни противопоказания.





Температурите край езеро Селигер тази нощ не спадаха под минус 6-7 градуса, посочи пред публицисти прессекретарят на Путин Дмитрий Песков. Той увери, че президентът извършва обреда към този момент от години.

При все това Кремъл оповестява за пръв път, че Путин е взел участие в него, въпреки той постоянно да посещава православни храмове по време на църковни празници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР