Множество румънци се събраха днес пред сградата на министерството на

...
Множество румънци се събраха днес пред сградата на министерството на
Коментари Харесай

Подреждат 400 чифта обувки пред вътрешното министерство в Румъния

Множество румънци се събраха през днешния ден пред постройката на министерството на вътрешните работи, с цел да подредят 400 чифта обувки, колкото са безследно изчезналите деца в страната в границите на една година, оповестява уеб сайтът Зиаре.

Необичайната проява е въодушевена от случая с 15-годишната Александра, която беше отвлечена и убита в южния град Каракал.

Представители на опозиционната Национално-либерална партия (НЛП) обявиха, че съгласно публични данни в Румъния предходната година са оповестени за изчезнали 4000 малолетни, от които 3600 са били открити в следствие. 410 деца деца не са открити, осведоми Българска телеграфна агенция.

"За да притеглим вниманието към нещастието в Каракал ще сложим 400 чифта обувки за всяко дете, което изчезва годишно, пред министерството на вътрешните работи в събота, 3 август, от 11.05 часа, когато Александра за първи път се обадила на телефон 112 ", се показва в известие на НЛП-Букурещ.

Петнайсетгодишното момиче изчезна в сряда, на 24 юли, откакто се качило на минаващ автомобил от своето село за Каракал. В четвъртък то се обадило три пъти на телефона за незабавна помощ, като споделило, че е отвлечено от някакъв мъж. Службата за незабавна помощ не съумяла незабавно да откри от кое място идва позвъняването и полицията отишла в дома на мъжа едвам в петък сутринта, към 19 часа след позвъняването на момичето.

Заподозреният за нейното ликвидиране 66-годишен мъж е арестуван, а при обиск в дома му са открити овъглени остатъци от тяло и движимости, принадлежащи на изчезналото момиче. Той призна, че е умъртвил две тийнейджърки.

Скандалният случай докара до оставката на вътрешния министър Николае Мога.

Днес Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма удостовери публично, че оценената ДНК от костите, открити в дома на обвинения Георге Динка в Каракал, съответствува с тази на момичето, съобщи Медиафакс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР