Множество протести с искане за по-сериозни мерки срещу климатичните промени

...
Множество протести с искане за по-сериозни мерки срещу климатичните промени
Коментари Харесай

Протести с искане за по-сериозни мерки срещу климатичните промени в над 12 държави

Множество митинги с искане за по-сериозни ограничения против климатичните промени се организираха в разнообразни градове по целия свят. Демонстрациите се състояха през вчерашния ден - дни преди началото на интернационалната конференция за климата в Мадрид, съобщи Асошиейтед прес. Протестите започнаха в Австралия, която беше обхваната от опустошителни горски пожари. Младата екоактивистка Грета Тунберг, която преди година стартира климатични стачки в Швеция и въодушеви хиляди възпитаници да я последват, написа в " Туитър ": " Всеки е необходим. Всеки е добре пристигнал. Присъединете се към нас ".

Демонстрации имаше от още в Унгария, Белгия, Южна Корея, Полша, Англия, Турция, Италия, Испания, Португалия, Франция и Германия.

„ Виждаме хиляди младежи, които са излезли на улицата, тъй като казусът с климатичните промени е сериозен. Той обаче е пренебрегнат от система, която подценява своите отговорности ", сподели португалския студент Франциско Араужо

В Берлин към 20 протестиращи скочиха в ледените води на река Шпрее против Народното събрание, с цел да накарат държавното управление да предприеме още по-сериозни ограничения за намаляването на парниковите газове.

Пред фондовата борса в Йоханесбург десетки деятели държаха транспаранти с надписи: " Не на въглищата "! Множество нигерийски младежи стачкуваха в центъра на град Лагос с плакати, на които пишеше: " Няма планета Б " и " Стига сте отричали, че Земята умира ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР