Множество предмети с културно-историческа стойност, старинни оръжия и боеприпаси са

Множество предмети с културно-историческа стойност, старинни оръжия и боеприпаси са ...

Заловиха иманяри с множество монети и пушки в Копривщица.


Множество предмети с културно-историческа стойност, старинни оръжия и боеприпаси са иззети от два адреса в Копривщица. Това съобщиха от ОДМВР - София.Още по тематаЧетирима иманяри загинаха в пещера в Гърция16 май 2020 21:3011Откриха запазена могила от римско време във Великотърновско9 яну 2020 22:33

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция са извършени претърсвания на два части адреса в Копривщица. На първия криминалистите открили множество старинни монети, брошки и елементи от брошки, металотърсач и въздушна пушка, за които обитателят не представил документи за произход.

Множество предмети с културно-историческа стойност служителите на реда открили и при проверката на втория адрес. Иззети са монети, старинни брошки и пръстен, халосни патрони, старинни мечове, саби, пистолети, остриета от брадви, ножове, плик с черен прах, наподобяващ барут и общо 137 боеприпаса. При последвалата проверка на автомобила на обитателя са открити пистолет и старинна монета.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg