Множество отличия от международни, национални, регионални състезания и конкурси спечелиха

...
Множество отличия от международни, национални, регионални състезания и конкурси спечелиха
Коментари Харесай

Ученици от Девето ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Благоевград печелят множество отличия през последните години

 16-1  15  12  6  7  4  3
Множество оценки от интернационалните, национални, районни надпревари и състезания завоюваха възпитаници от благоевградското Девето главно учебно заведение „ Пейо Крачолов Яворов “ през последните години. Сред гордостта на образователното заведение са 8 от 18 възпитаници от IV А клас, които станаха първенци в научни надпревари. С най- доста оценки е Виктория Кралева с награди в региона на осведомителните технологии, математиката, литературата и изобразителното изкуство. Тя е едно от 100-те съумели деца на България на фондация „ Димитър Бербатов “ и най-малкото дете с изявени способности, получило годишна стипендия „ 5-ти октомври “.

Теодора Георгиева е сребърна и бронзова медалистка на интернационалните и национални състезания в региона на класическата музика – пиано и балет, а пък Иван Хамбарджийски има златни, сребърни и бронзови оценки на интернационалните и национални фолклорни състезания за осъществявания на тамбура. Петя Манова три години подред е първенец на България и голмайстор по футбол за девойки. Викторио Дулев печели златни, сребърни и бронзови медали по спортна гимнастика. Гимнастичката Габриела Николова печели пък златен орден на коледен гимнастически фестивал. Алекс Панов пък има сребърен и бронзов орден на Националните детски атлетически игри през 2017 година. Радостина Атанасова завоюва първо място на общинския конкурс – рецитал „ За да я има България “.

Гордите учители Юлия Даракчиева и Илко Василев ще поемат първи клас от 15 септември 2018 година с вярата да образоват и възпитават идващите първенци, които да последват образеца на медалистите на Девето ОУ „ Пейо Крачолов Яворов “.
Образованието и развиването на децата на Благоевград е измежду целите на кмета доктор Атанас Камбитов. Община Благоевград работи в посока развиване на просветителната система и стимулиране на подрастващите за взимане на присъединяване в извънкласни действия, надпревари и състезания. Според учителите, това е и основната причина за нарасналите резултати на възпитаниците на образователното заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР