Множество награди получиха участниците в традиционния пети русенски Парад на

...
Множество награди получиха участниците в традиционния пети русенски Парад на
Коментари Харесай

Ретро парад на редки модели на автомобилната индустрия в Русе

Множество награди получиха участниците в обичайния пети русенски Парад на ретро коли и мотоциклети . Събитието бе намерено от Елена Минкова, изпълнителен шеф на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ и Председател на Авто-мото клуб „ Русчукъ “.
Наградата на Кмета на Община Русе сграбчи Иван Александров от град Велико Търново за своето MG, основано преди 60 година в далечната 1959 година Награда на Фондация „ Русе –град на свободния дух ” получи ръководителя на Старозагорския авто клуб Ретро – Тоньо Желязков с Opel GT от 1969 година Авто-мото клуб „ РУСЧУКЪ ” връчи своята премия на Даниел Петров от Русе с Рено Alpin от 1971 година Големи награди бяха връчени и от името на компаниите, подкрепящи събитието. Сърцата на публиката завоюва BMW 200CS от 1966 година още веднъж от Велико Търново.
Рекорден брой участници от: Бургас, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Варна, София, Хасково, Силистра, Свищов, Разград, Кубрат, Плевен, Ботевград, Попово, както и посетители от Румъния показаха над 100 коли и мотоциклети. Те са основани в интервала сред 1920 - 1989 година от съвсем всички по-известни марки, като забележителна част от тях идват за първи път в Русе.

По време на автомобилното шоу в Русе бе показана постерна галерия и фешън ревю на тематика „ Модата през годините в Русе “. Изложбата показа хронологично измененията в облеклото на русенци в интервала от 1920 до 1989 година Проучването беше направено от възпитаници от Професионалната гимназия по облекло „ Недка Ив. Лазарова “, които сами конструираха и създадоха моделите. Дефилето придвижи публиката в предишното на града и събра аплодисменти. Инициативата е стадий от плана „ Истории по действителни случаи “, който се осъществя от ПГО „ Недка Ив. Лазарова “ по стратегия „ Знание и напредък “, реализирана от Фондация „ Русе-град на свободния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “.
За положителното въодушевление на участниците и гостите се погрижиха дуо BEATIFUL FLOWERS и русенската група „ Апропо “. Водещ  на проявата бе актрисата Ралица Константинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР