Множество имейли и документи, открити от държавни следователи, които разследват

...
Множество имейли и документи, открити от държавни следователи, които разследват
Коментари Харесай

Нова колекция от имейли и документи, предадени на прокурорите по делото за подривна дейност при избори в Джорджия

Множество имейли и документи, открити от държавни следователи, които проверяват нарушаване на системата за гласоподаване в Джорджия, се предават на прокурорите на окръг Фултън, които повдигнаха огромното дело за рекет против някогашния президент Доналд Тръмп и неговите съдружници.

Повече от 15 000 имейла и документи, свързани с Мисти Хамптън, някогашния надзирател на изборите за Coffee County, бяха открити този месец от Бюрото за следствие на Джорджия – откакто юристите на изборния съвет на селския окръг настояват, че информацията е била изгубена.

Хемптън е упрекнат дружно с Тръмп и още 17 други обвинени в опит да подкопае резултатите от изборите през 2020 година в Джорджия. Тя е упрекната в подкрепяне на противозаконното нарушение на системите за гласоподаване на Coffee County.

 Misty Hampton Мисти Хамптън Къща Джорджия

Бюрото за следствие на Джорджия проучваше случая в Coffee County от лятото на 2022 година По-рано този месец организацията завърши следствието си и даде досието по случая на прокурорите на окръг Фултън, с цел да бъде включено като част от откритието, което да бъде предадено на обвинените по делото Тръмп за интервенция в изборите.

Сидни Пауъл и Кенет Чезебро Сидни Пауъл и Кенет Чезебро Гети/Кенет Чесбро

Въпреки че не е ясно какво има в съкровището от имейли и документи, нарушаването на Coffee County попада на видно място в обвинителния акт на Fulton County. Прокурорите споделят, че съдружниците на Тръмп нелегално са нарушили системите за гласоподаване с вярата да намерят доказателство, че изборите са били лъжливи. Прокурорите също разполагат с доказателства, свързващи юристите на акцията на Тръмп с нарушаването.

Сидни Пауъл, някогашният юрист на акцията на Тръмп, упрекнат в закононарушения, произлизащи от нарушение на системите за гласоподаване в Coffee County, концентрира отбраната си към изказванието, че достъпът до данните е позволен от Хамптън. Пауъл и подкрепящият Тръмп юрист Кенет Чезебро са първите двама обвинени, които ще бъдат изправени пред съда, като изборът на правосъдни заседатели ще стартира в петък.

В текстови известия, получени преди този момент от CNN, Хамптън твърди, че е дал на юристите на Тръмп „ писмена покана “ за достъп до системите за гласоподаване в Джорджия.

Адвокатът на Хамптън Джонатан Милър сподели, че има вяра, че новооткритите имейли и наличие ще я оневини.

„ Няма нищо в 15 000 имейла, което би направило нещо, с цел да направи моя клиент отговорен за закононарушение и чакам с неспокойствие да прегледам всичко “, сподели Милър пред CNN. „ Тя е работила в сходство със законите на Джорджия, правейки това, което е направила, и доказателствата ще покажат това. Тя не е направила никакви закононарушения. ”

Хемптън и Пауъл са изправени пред седем обвинявания в окръг Фултън, в това число скрит план за осъществяване на изборна машинация и навлизане в компютри, в допълнение към рекет . Дата за правосъден развой против Хемптън не е избрана и Милър сподели, че клиентът му не е получил предложение за опрощение, което тя е „ подготвена да улесни “.

Всички обвинени като се изключи един, освободеният под гаранция Скот Хол, който се съгласи да свидетелства пред прокуратурата, се признаха за почтени.

Сигурността на изборите в Грузия беше обект на правосъдни разногласия още преди президентските избори през 2020 година Коалицията за положително ръководство, организация с нестопанска цел, съди държавния секретар на Джорджия по въпроса през 2017 година Предполагаемото присъединяване на Хамптън в нарушаването на Coffee County излезе нескрито като част от това продължаващо гражданско дело.

„ Малко хора повярваха на странните изказвания, направени от Изборната комисия на Coffee County и техните юристи, че имейлите на Мисти Хамптън ненадейно са били изгубени малко откакто тя е била прекъсната през февруари 2021 година “, се споделя в изказване на обединението.

Изборната комисия не отговори на настояването на CNN за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР