Множество хора бяха убити, а няколко ранени, след като стрелец

Множество хора бяха убити, а няколко ранени, след като стрелец ...

Стрелба при джамия в Нова Зеландия, има данни за много убити и ранени.

Множество хора бяха убити, а няколко ранени, след като стрелец откри огън в претъпканата джамия по време на следобедни молитви в новозеландския град Крайстчърч, съобщава АФП, цитирана от Агенция "Фокус".
Свидетел на име Лен Пенеха каза, че е видял мъж, облечен в черно, да влиза в джамията "Масджид Ал Нур" и след това е чул десетки изстрели, последвани от хора, бягащи от джамията в ужас. Той съобщи, че е видял стрелецът да бяга преди спешните служби да пристигнат. Пенеха каза, че е влязъл в джамията, за да се опита да помогне: "Видях мъртви хора навсякъде", каза той.
Друг свидетел е съобщил, че е видял трима души на земята, кървящи пред сградата на джамията. Няма официална информация колко са пострадалите, но новозеландският вестник Herald съобщи, че поне един човек е убит. Неофициално се говори за 13 души.
Полицията в Нова Зеландия заяви, че всички училища в Крайстчърч са затворени поради "сериозен инцидент с огнестрелно оръжие", който според медиите е се е случил във или близо до джамия. Полицейският комисар Майк Буш заяви, че "в Крайстчърч протича инцидент с активен стрелец". Полицията не съобщава къде точно е започнала стрелбата. Буш препоръчва жителите на града да избягват улиците ида останат на закрито.
"Полицията реагира с пълния си въоръжен капацитет, за да овладее ситуацията, но рисковата среда остава изключително висока", каза Буш, според БГНЕС.

VIDEO: New Zealand police confirm multiple fatalities in #Christchurch shooting involving 2 mosques https://t.co/wRZ4aJtR0w

(Video: Facebook / New Zealand Police) pic.twitter.com/zytDhYXczr
— Abhishek Saxena (@tagabhishek) 15 март 2019 г.
Междувременно се появи и видео в Twitter, което показва арест на мъж - според описанието на клипа това е стрелецът.

#Breaking: Just in - Alleged video of the shooter being rammed by the police of #NewZealand after the shootings at the Al-Noor mosque and another, in the #Christchurch Terror attack. pic.twitter.com/6w5ze3qufX
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) 15 март 2019 г. Репортерът на ESPN Мохамед Изам съобщи, че членовете на бангладешкия отбор по крикет, които трябвало да играят мач за тест в Крайстчърч, са се намирали в джамията, откъдето са избягали по-късно.

Източник: actualno.com