Множество хора бяха убити, а няколко ранени, след като стрелец

...
Множество хора бяха убити, а няколко ранени, след като стрелец
Коментари Харесай

Стрелба при джамия в Нова Зеландия, има данни за много убити и ранени

Множество хора бяха убити, а няколко ранени, откакто стрелец откри огън в претъпканата джамия по време на следобедни молебствия в новозеландския град Крайстчърч, оповестява Агенция Франс Прес, представена от Агенция " Фокус ".
Свидетел на име Лен Пенеха сподели, че е видял мъж, облечен в черно, да влиза в джамията " Масджид Ал Нур " и по-късно е чул десетки изстрели, последвани от хора, бягащи от джамията в смут. Той заяви, че е видял стрелецът да бяга преди незабавните служби да дойдат. Пенеха сподели, че е влезнал в джамията, с цел да се опита да помогне: " Видях мъртви хора на всички места ", сподели той.
Друг очевидец е съобщил, че е видял трима души на земята, кървящи пред постройката на джамията. Няма публична информация какъв брой са потърпевшите, само че новозеландският вестник Herald заяви, че най-малко един човек е погубен . Неофициално се приказва за 13 души .
Полицията в Нова Зеландия съобщи, че всички учебни заведения в Крайстчърч са затворени заради " сериозен случай с огнестрелно оръжие ", който съгласно медиите е се е случил във или покрай джамия. Полицейският комисар Майк Буш съобщи, че " в Крайстчърч протича случай с деен стрелец ". Полицията не оповестява къде тъкмо е почнала стрелбата. Буш предлага жителите на града да заобикалят улиците ида останат на закрито.
" Полицията реагира с цялостния си въоръжен потенциал, с цел да овладее обстановката, само че рисковата среда остава извънредно висока ", сподели Буш, съгласно БГНЕС.

VIDEO: New Zealand police confirm multiple fatalities in #Christchurch shooting involving 2 mosques https://t.co/wRZ4aJtR0w

(Video: Фейсбук / New Zealand Police) pic.twitter.com/zytDhYXczr
— Abhishek Saxena (@tagabhishek) 15 март 2019 година
Междувременно се появи и видео в Twitter, което демонстрира арест на мъж - съгласно описанието на клипа това е стрелецът.

#Breaking: Just in - Alleged video of the shooter being rammed by the police of #NewZealand after the shootings at the Al-Noor mosque and another, in the #Christchurch Terror attack. pic.twitter.com/6w5ze3qufX
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) 15 март 2019 година Репортерът на ESPN Мохамед Изам заяви, че членовете на бангладешкия тим по крикет, които трябвало да играят мач за тест в Крайстчърч, са се намирали в джамията, откъдето са избягали по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР