Множество едновременни заплахи, разпръснати на 500 километра една от друга,

...
Множество едновременни заплахи, разпръснати на 500 километра една от друга,
Коментари Харесай

Кървави битки на три фронта: Британското разузнаване с разкр...

Множество едновременни закани, разпръснати на 500 километра една от друга, ще тестват способността на Русия да координира действен проект

 

През миналото денонощие тежки боеве се водят на три фронта: на север, покрай Харков, на изток в Донбас и на юг в Херсонска област. Това показва английското военно разузнаване в ежедневното си прессъобщение за 196-тия ден на войната, оповестява съветската работа на Би Би Си.

Според английските военни най-вероятно съветската войска възнамерява да насочи главните си старания за настъплението към Бахмут (бивш Артьомовск) в Донбас. Но командирите са изправени пред алтернатива, съгласно разузнаването: те би трябвало да изберат дали да разположат оперативни запаси, с цел да поддържат тази атака, или да се пазят против продължаващата контраатака на Украйна на юг.

Множество едновременни закани, разпръснати на 500 километра една от друга, ще тестват способността на Русия да координира действен проект и да преразпредели запаси сред голям брой групи сили.

Британското министерство на защитата отбелязва, че още при започване на войната Русия не е съумяла да координира по едно и също време няколко групировки от сили, заради което съветската войска е посочила слаби резултати.

За триумфи на украинската войска в Харковска област писа и Институтът за проучване на войната в ежедневнивния си отчет, като там се твърди, че съветските елементи са били атакувани в региона на Балаклея и са се отдръпнали през река Сиверски Донец, като са взривили мостовете зад себе си. 

Разполагането на съветски сили от Харков и Източна Украйна в южната част на страната евентуално ще даде опция за контраатаки от страна на Украйна. Украинското контранастъпление в Харков на 6 септември евентуално е опортюнистично изпитание, което е провокирано от пренасочването на съветски сили към Херсонска област.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР