Множество деца от различни възрасти се включиха в конкурса за

...
Множество деца от различни възрасти се включиха в конкурса за
Коментари Харесай

Близо 40 детски картини се състезават в онлайн конкурс за рисунка

Множество деца от разнообразни възрасти се включиха в състезанието за детска рисунка на тематика " Вълшебният свят на книгите " , иницииран от Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград. Участие взеха освен локални млади художници, а и дребни създатели от Пловдив, Хасково, Козлодуй и село Мулдава. Представени са близо 40 картини. Децата са ученици общо на 11 детски градини, 8 учебни заведения и една школа по изобразително изкуство.

В своите творби младите гении изобразяват визията си за света на книгите, като се вижда, че най-популярната тема е природата. Въображението на децата се е вихрило из някои от картините, изобразявайки щъркели, пеперуди, цветни дъги, горски гъби и дървета, слънцето и дъжда, че даже и планетата земя. Други са наблегнали на приказките - " Котаракът в чизми ", " Пепеляшка ", " Снежанка ", " Грозното патенце ". А трети не са пропуснали и настоящата тематика за ковид, като са изписали на творбите си " Всичко ще се оправи ".

Конкурсът се организира онлайн, поради създалата се конюнктура, като гласуването се реализира във Фейсбук страницата на Градската библиотека и ще продължи до идната неделя (10.05.20 г.). Рисунките са разграничени в 3 албума със фотоси, съгласно възрастовата категория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР