Многопрофилната болница Св.Пантелеймон в Ямбол е прекратила обществената поръчка за

...
Многопрофилната болница Св.Пантелеймон в Ямбол е прекратила обществената поръчка за
Коментари Харесай

Обещаните от кабинета 27 млн. лева за дострояване на болницата в Ямбол се оказаха недостатъчни

Многопрофилната болница " Св.Пантелеймон " в Ямбол е прекратила публичната поръчка за доизграждане на стартирана преди 40 години нова постройка поради премахване на единствения участник, оповестиха от болничното заведение.

Сдружението от компании, подало оферта за доизграждане на болничното заведение, е предложило 36.8 млн. лева при оповестена планирана цена от 26.7 млн. лева, с което не дава отговор на авансово оповестените условия.

През май министър председателят Бойко Борисов разгласи, че Министерският съвет ще отпусне 27 млн. лв. за дотъкмяване на постройката на болничното заведение в Ямбол по време на ревизия на издигнатата преди 40 години, само че незавършена постройка на болничното заведение в града.

Многопрофилната болница “Св Пантелеймон “ в Ямбол обслужва население от над 60 хиляди души. Строена е на павилионен принцип и 29-те ѝ отделения се обитават в 17 обособени здания, строени сред 1912 година и 1980 година, които сега са надалеч от стандартите на актуалната медицина.

През 70-те години на предишния век стартира строителството на нова постройка за болничното заведение, която и досега е назавършена. През 2013 година ремонтът е обновен, дограмата е заменена, само че болничното заведение остава незавършена, а нужните суми за довършването ѝ непрекъснато набъбват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР