Многомесечната блокада на град Ухан в китайската провинция Хубей, откъдето

...
Многомесечната блокада на град Ухан в китайската провинция Хубей, откъдето
Коментари Харесай

Много добра новина дойде от Ухан

Многомесечната обсада на град Ухан в китайската провинция Хубей, откъдето стартира пандемията с COVID-19, беше анулирана, съобщи Би Би Си, представена от Нова телевизия.

Всеки, който има „ зелен “ код от необятно употребявано приложение за здраве за смарт телефони, към този момент има право да напусне града за първи път от 23 януари.

В момента се възвръщат железопътни, авиационни и други транспортни услуги.

За да лимитират разпространяването на вируса в Ухан, управляващите постановиха невиждани ограничавания за пътешестване и разпоредиха закриването на множеството компании в оживения мегаполис, в който живеят 11 милиона души.

Миналия месец, когато Ухан регистрира първата си цялостна седмица без нови инфекции, комерсиалните центрове бяха още веднъж отворени. На някои хора в жилищни комплекси без „ зараза “ също беше позволено да изоставен домовете си за два часа.

От на следващия ден жителите с утвърден здравен статус ще могат да употребяват публичен превоз, в случай че дават QR код за сканиране. Кодът е неповторим за всеки човек и е обвързван с настоящото му здравословно положение.

Хората, ангажирани с производството на медицински консумативи и други ежедневни артикули, ще могат да се върнат на работа. Други браншове, които оказват въздействие върху националните или световните вериги за доставки, също ще могат да възобновят работата си.

Въпреки, че не всички транспортни услуги работят с цялостен потенциал, планува се 200 полета от Ухан в сряда, с които ще бъдат превозени над 10 000 пасажери.

Някои ограничавания ще останат в действие и учебните заведения към момента остават затворени до второ разпореждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР