Многолюден протест се провежда тази сутрин в село до Павел

...
Многолюден протест се провежда тази сутрин в село до Павел
Коментари Харесай

Многолюден протест рано сутринта пред дървопреработвателна фабрика до Павел баня

Многолюден митинг се организира тази заран в село до Павел баня пред дървопреработвателна фабрика. Представители на три обитаеми места са се събрали, с цел да кажат, че не желаят създаване на апаратура за произвеждане на формалин там.

Хората се тормозят, че това ще докара до трайни последствия върху околната среда и непоправими вреди - и на вододайните зони на Казанлък и Стара Затора, и на близкия язовир Копринка.

От мястото се включи репортерът Георги Манев.

" Силно съм обезпокоен от това, което се случва в розовата котловина. От 10 години тук очевидно се вижда изменение на природата. Притеснавям ме, че на бялото се споделя черно.  Всички ни убеждават, че тук няма химическо произвеждане и че е едно чисто дървообработвателно дружество. Не бива да позволяваме химическо произвеждане в Розовата котловина. Радвам се, че тук има и младежи. Апелът е да остане природа за младежите. Ние от един земен парадайс постепенно систематично го трансформираме в пустиня ", сподели един от протестиращите.

" Протестирам, тъй като желая това райско място да се резервира такова. С тази промишленост не мисля, че е допустимо, колкото и да ни убеждават, че не е по този начин. Трябва да създадем нещо, тъй като ние сме хората, които можем да променим ", счита жена, пристигнала да изрази недоволството си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР