Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в

...
Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в
Коментари Харесай

ЕК: Държавите имат право да опазват обществения ред

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни митинги в страните от Европейски Съюз, както и че страните имат право да подхващат съответните законосъобразни полицейски дейности за запазване на публичния ред. Това обявиха през днешния ден представители на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец.

Призоваваме страните от Европейски Съюз да наблюдават за спазването на правата на стачкуващите и за законосъобразността на полицейските дейности, прибавиха представителите.

Националните правни системи наблюдават за спазването на правата, допълниха те.

Общата оценка в последния отчет по механизма за съдействие и инспекция за България е, че напредъкът на страната е задоволителен за осъществяване на задачите, сложени при приемането на страната в Европейски Съюз.

Същевременно Европейска комисия ясно съобщи, че страната би трябвало да продължи с използването на нужните промени, изключително във връзка с независимостта на правосъдната власт и за битка с корупцията. Това наше мнение остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдаване на върховенството на закона в Европейски Съюз ще даде опция на комисията да продължи работата с България, показаха представителите.

Европейска комисия работи на основата на механизми, които наблюдават непрекъснатите провокациите пред върховенството на закона. Не отвръщаме взор, с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, прибавиха те.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР