Многократно сме казвали, че е много важно да има правителство

...
Многократно сме казвали, че е много важно да има правителство
Коментари Харесай

Николай Денков: Много е важно да има правителство с ясно политическо представителство


Многократно сме казвали, че е доста значимо да има държавно управление през идната зима, в случай че може и по-дълго, но също по този начин това държавно управление би трябвало да има и ясно политическо посланичество. Това сподели на конференция през днешния ден националният представител от " " от Шуменския изборен регион акад., който е и някогашен министърът на образованието и науката. 

Това, което ни тормози, е да не би зад термини като експертно държавно управление или други такива термини да се окаже, че никой не носи политическа отговорност за решенията, които се вземат, а те са значими поради политическата обстановка, която изисква да се вземат значими решения, както във връзка с войната в Украйна, по този начин и по отношение на развиването на енергетиката, законите, които би трябвало да се одобряват по промените, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Всичко това са значими тематики, по които би трябвало да се вземат решения и да е ясно като се вземат решения, кой застава зад тях и е подготвен да ги пази със съответните причини, означи Денков. 

Отворени сме да бъдем градивна съпротива, в случай че първият мандатоносител ГЕРБ направи държавно управление. Това значи, че „ ние няма да участваме в това държавно управление, само че когато то прокарва политики, които считаме за верни, ние ще ги поддържаме, без да имаме запаси по това кой е вносител “. Ако първият мандат не бъде сполучлив, евентуално ще обсъдим опцията да създадем държавно управление на малцинството, само че още веднъж към програмата, която ние считаме за значима. Ако и това не се осъществя, тогава ще бъдем градивна съпротива на третия мандат, или вероятно в случай че се търси държавно управление с третия мандат, което подхожда на нашите политически цели и това, което считаме, че е значимо за решение, надлежно бихме се присъединили или бихме го подкрепили. Ако е държавно управление, което подхожда на целите на ГЕРБ, тогава надлежно още веднъж ще бъдем градивна съпротива, уточни депутатът от Политическа партия. 

При състояние, че няма ясно парламентарно болшинство, държавно управление на малцинството, без значение дали е от страна на ГЕРБ, или от наша страна, постоянно ще разчита на осъществяване на избрани политики. То ще бъде с посланичество на малцинството, само че политиките, които би трябвало да се гласоподават посредством съответните закони, естествено би трябвало да получат съответното болшинство. Има политики, по които имаме единодушие, да кажем за това, че би трябвало да бъдат признати и бюджет за 2023эг., и съответните закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, само че това, което е значимо е, че тези закони не са просто един лист, който би трябвало да се извърши, а има доста основни промени, които би трябвало да се създадат и методът, по който ще се осъществят, ще предопредели бъдещето на България в идващите години. Част от тези промени са свързани с енергетиката, друга част – с промени в правосъдната система, с смяна в статута на основния прокурор и други проблеми, които от години търсят своето решение. Независимо от това коя партия ще бъде водеща в едно такова държавно управление, ние би трябвало да съберем болшинство, с цел да се гласоподава съответната политика, съобщи някогашният министър на образованието.

След като няма ясно изразено парламентарно болшинство, евентуално част от законите ще гласоподават едни партии дружно, по други закони ще гласоподават други партии дружно. Това ще е едно извънредно мъчно занятие, само че то е и извънредно значимо, тъй че аз съм уверен, че всички партии ще се опитат да се включат в него, като се изключи може би една, която е заявила, че съгласно нея незабавно би трябвало да се разпусне Народното събрание “ коментира Денков, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР