Многократно съм предупреждавал за него /Велислав Минеков б.р./, че е

...
Многократно съм предупреждавал за него /Велислав Минеков б.р./, че е
Коментари Харесай

Рашидов за Минеков: Желае да управлява, но не знае как

Многократно съм предупреждавал за него /Велислав Минеков б.р./, че е мъчително комплексиран за власт, който желае да ръководи, само че не знае по какъв начин, разяснява пред в. „ Труд “ скулпторът и някогашен министър на културата Вежди Рашидов по отношение на безобразно високите хонорари, които Минеков е раздавал на съветниците си.

Рашидов подсети, че като ръководител на Комисията по просвета е положил огромни старания българското кино да получи невижданите до момента 40 млн. лева

„ Когато ние раздавахме помощи на създатели, когато опазвахме културното завещание, то туй нещо вместо да се бори действително против мислена корупция, той самият показва какво е това корупция “, уточни Рашидов във връзка раздаваните от Минеков заплати на определени сътрудници по 4 и даже 6 хиляди лева на месец.

„ Туй нещо, от упоритост да води някакви грозни и ненужни борби, с цел да се хареса на основните над него, не стига че не направи нищо за българската просвета, не стига, че провали опцията кинодейците да получат законните си средства, то той назначи себеподобни хора, които нищо не значат за българската просвета и за малко време ги нахрани с безсистемно предоставяне на огромни средства за сметка на данъкоплатците “, засегнат е Рашидов. Той показва, че в двата си мандата, отпред на Министерство на културата е имал общо четирима съветници - Борис Панкин за театралните изкуства, Георги Саракинов - за интелектуалната благосъстоятелност, проф. Николай Овчаров - в региона на археологията, и Стефан Димитров – в областта на музиката, а заплащането им е било не повече от хиляда лв..

Относно свършеното от министър Минеков в региона на културата, Вежди Рашидов е безапелационен, че на 100 % е извършил единствено заканата си за три месеца да направи това, което други министри не са създали за 10 години.

„ Да, той съумя за три месеца да натвори и наговори толкоз нелепости, колкото никой различен за 10 години не е направил. Това нещо се държеше като фатмак и съумя да прогони една медия, спечелила легален конкурс за пространствата си. И не за това, че са нарушили закон, а поради това, че господин Блъсков е мой другар. Отмъщението на хора, които са ми близки – това ли е работата на един министър? “, засегнат е Рашидов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР