Многократно предупреждавахме, че преди началото на световното първенство по футбол

...
Многократно предупреждавахме, че преди началото на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Цитат на деня: Англичаните още не могат да простят на Русия, че получи световното по футбол

Многократно предупреждавахме, че преди началото на международното състезание по футбол западните медии ще вкарат в деяние огромна медийна акция за да дискредитират Русия и да подронят доверието в нея като хазаин на това спортно събитие. Както и предполагахме, изключително дейни са англичаните, които въобще не мога да простят на Русия, че точно нашата страна завоюва с почтена битка правото да провежда международното състезание. "

Това сподели министерството на външните работи на Русия в публично изказване във вторник. То пристигна в отговор на апелите за протест на международното състезание от част от високопоставените чиновници във Англия, измежду които и външният министър Борис Джонсън. Те бяха подбудени от обвиняванията, че Русия стои зад покушението на някогашния двоен сътрудник Сергек Скрипал.

Русия и Англия бяха съперници за семейството на международното. Английската кандидатура отпадна още в първия кръг на гласуването, откакто събра единствено две точки. Русия получи девет гласа в първия кръг и 13 във финалния, в който изпревари общите кандидатури на Испания и Португалия (7 гласа) и на Белгия и Холандия (2).

" Британските медии интензивно тиражират апели за протест на идния мондиал. Такива догатки идват не толкоз от публицистите, колкото от публични лица - в частност министъра на външните работи Борис Джонсън и ръководителя на комисията по външната политика Том Тюджендхат ", допълват от външното министерство на Русия.

" Причината е отравянето на Скрипал, следствието на което освен не е завършило, а в действителност даже не е почнало. Това обаче не пречи на английските политици да вършат изводи за съветска интервенция в тази ситуация, която в този момент трябвало да бъде осъдена с отвод за присъединяване в международното състезание ", се споделя още в известието.

" Изглежда обаче те самите към момента не са решили кой тъкмо би трябвало да бойкотира международното - членовете на кралското семейство, чиновниците и другите публични лица или непосредствено британският народен тим?Искаме да подчертаем още един път, че сходни провокации, насаждащи антируска нервност, единствено усложняват връзките сред нашите страни и нанасят удар по международния спорт ", приключват от министерството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР