Многократни превишения на 5 основни показателя в отпадъчните води, нерегламентирано

...
Многократни превишения на 5 основни показателя в отпадъчните води, нерегламентирано
Коментари Харесай

Четири акта за Българска хлебна мая в Русе заради замърсяване на Дунав

Многократни превишения на 5 съществени индикатора в отпадъчните води, нерегламентирано изхвърлени от цех „ Българска хлебна квас " в река Дунав.
Това са установили от Регионалната екоинспекция в Русе. На индустриалната площадка няма и пречиствателно оборудване. За откритите нарушавания са формирани четири акта.

Русе

По сигнал, че в река Дунав се изливат оцветени води, а в региона се носят неприятни миризми, преди 2 седмици от екоинспекцията в Русе направиха инспекция. Тя откри, че нечистите води излизат от колектора на цех „ Българска хлебна квас ".
Инж. Христо Милков, шеф отдел в дирекция „ Контрол на околната среда ": Ние ги хванахме, че те работят, а те имаха наставление да ни уведомят, като започват индустриалната си активност, тъй като бяха спрели преди 2 години.
Освен това нерегламентирано е била осъществена и реорганизация на цеха за ферментация. Предприятието е нарушило и закона за водите, като зауства в река Дунав отпадъчни води, и то непречистени, без позволение. Резултатите от пробите демонстрират неведнъж превишение на нормите на 5 съществени индикатора.
Инж. Христо Милков, дирекция „ Контрол на околната среда ": Неразтворени субстанции, азот амониев, общ фосфор, химична нужда от О2 и биологична нужда от О2. Стойностите са доста високи и това е едно доста съществено нарушаване на заустването в река Дунав, която въпреки всичко би трябвало да е чиста вода.
В региона, където безотговорно са изхвърлени въпросните субстанции, има заблатяване. В момента се ревизира какво е въздействието му върху околната среда.

От цех „ Българска хлебна квас " отхвърлиха коментар с обяснението, че в предприятието сега няма кой да ни отговори на въпросите. Чрез защитата ни беше предадено, че в реката са изхвърлили меласа и нишесте.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР