Многожество организации по света са се нагърбили с благородната задача

...
Многожество организации по света са се нагърбили с благородната задача
Коментари Харесай

Google пуска AI инструмент за борба с педофилското съдържание

Многожество организации по света са се нагърбили с благородната задача да наблюдават интернет мрежата и да оповестяват за педофилски клипове и фотоси, само че процесът по прегледа на голямо количество ужасяващо наличие е предизвикателство както в механически, по този начин и в прочувствен аспект. Затова и интернет колосът Гугъл дава обещание да улесни този развой.



Компанията показа инструмент, употребяващ изкуствен интелект, който е предопределен да оказва помощ на организациите да преглеждат големи масиви материали за такива, изобразяващи полово малтретиране на деца. Новото решение предлага както експедитивност, по този начин и минимизиране на потребността от човешко присъединяване в процеса. Дълбочинните невронни мрежи сканират масива с изображения в търсене на подозрително наличие и дефинират предпочитаните фотоси, при които има най-голяма възможност за корист. Очакава се въвеждането на новия инструмент на Гугъл да увеличи разкриваемостта на нелегално наличие със 700% и да понижи неимоверно броя на нужните за преглеждането на изображенията хора.

За разлика от стандартния метод, който просто съпоставя наличието на изображението с авансово заложени модели, методът, основан на изкуствен интелект, алармира и за до момента неоткрит материал. Това на собствен ред може да помогне на управляващите да залавят дейни извършители и да предотвратяват следващи злоупотреби.

Инструментът е безвъзмезден както за корпоративни сътрудници, по този начин и за неправителствени организации посредством комплекта за програмиране на безопасносно наличие на Гугъл. Въпреки че не е несъмнено, че новото решение на компанията ще понижи броя на ужасяващите изображения в мрежата, то най-малко ще помогне на организациите с по-ограничен потенциал да се включат по-активно в битката с педофилията в интернет.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР