Многофункционалните корвети на Висби в Швеция са едни от най-модерните

...
Многофункционалните корвети на Висби в Швеция са едни от най-модерните
Коментари Харесай

Да видиш невидимото: как изглежда скрита корвета на радарния екран СНИМКИ

Многофункционалните корвети на Висби в Швеция са едни от най-модерните военни кораби в света. Преди време в интернет се появи фотография, на която можете да видите радарния автограф на шведския незабележим транспортен съд.

В края на ноември това изображение се появи на Reddit. Потребителят, който го е разгласил, твърди, че е направил фотография на борда на товарен транспортен съд, на една и половина благи (малко по-малко от 2,5 км), от който е бил един от шведския Висби, написа "Поглед инфо ".

От фотографията се вижда, че на екрана на търговски навигационен радар корветата наподобява като дребна точка спрямо цивилните кораби.



[email protected]

"Demonstration of Visby corvette's stealth 1.5M away on merchant marine x-band radar. Echo 0.75M on our starboard bow is another cargo ship anchored next to us "https://www.reddit.com/r/WarshipPorn/comments/e34bbn/demonstration_of_visby_corvettes_stealth_15m_away/ …



22

1:57 AM - Dec 4, 2019

Twitter Ads info and privacy

See Alex's other Tweets

"Демонстрация на секретността на корветата "Висби " на разстояние 1,5 благи на радара на комерсиалната флота на X-лентата ", написа създателят на картината.

"Виждате отражението на радарния сигнал, или по-скоро съвсем цялостното му неявяване, от шведската корвета Висби (кръгъл в червено). По отношение на ефикасната повърхност на разпръскване може да се съпостави с дребна шамандура, това е впечатляващо ", прибавя създателят. По-късно той обясни, че изображението улавя екрана на морския радар на кораба на X-лентата на компанията Furuno.

Възможно е сега, в който е направена фотографията, корабът да е бил в "видим " режим, с цел да се избегне конфликт с цивилен кораби. И въпреки всичко такава дребна сигнатура е впечатляваща, написа The Drive.

Помощ "WG "

Корветата Висби, която стана водещ транспортен съд от същия вид, се смята за първия пълностоен боен транспортен съд, издигнат по технологията Stealth. Той е стартиран през 2000 година. Общо са издигнати пет кораба от този вид. Основното им въоръжение са 57-милиметровите военноморски артилерийски замъци Bofors SAK 57 и четири торпеда Tp 43 или Tp 45. Петата корвета на Висби, наречена Karlstad, също получи противокорабни и зенитни ракети.



Шведска корвета "Карлстад ", вид "Висби ". Снимка: фотография на Военноморски сили на Съединени американски щати от експерт по всеобщи връзки 2-ри клас Райън Юта Кледжик / wikimedia.org
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР