Многофункционалната спортна зала с ледена пързалка възлага за строителство кметът

...
Многофункционалната спортна зала с ледена пързалка възлага за строителство кметът
Коментари Харесай

Зала с ледена пързалка ще строят в Царево

Многофункционалната спортна зала с ледена пързалка разпорежда за строителство кметът на Царево Георги Лапчев, излиза наяве от съобщение на общината. Прогнозната стойност на обекта е 2,2 млн. лева с Данък добавена стойност.
Общата повърхност на залата ще е 2921 квадратни метра и ще се построи в общински терен с повърхност от 37 072 кв. метра.
В нея ще се построи ледена пързалка, футболно игрище, тенис корт, волейболна и баскетболна площадка. Зоната за трибуни ще е предопределена за 799 фенове. Освен това в приемна зала ще бъдат обособени кафетерия, санитарни и подготвителни пространства, свързани с употребата на зоната.
Допълнителни зали за спорт се плануват за бойни изкуства, аеробика, фитнес, съблекални с душове и санитарни пространства.
 

„ Обществената поръчка планува построяването на част от плануваните в целия капиталов план СМР, а точно: осъществяване на стоманобетонната структура, включваща следните градивни детайли: основи, колони, греди и стоманобетонова плоча над трибуни “, се прецизира в заданието.  
Идеята на кмета Георги Лапчев е да трансформира Царево в център на фигурното пързаляне. От бургаски медии преди две години той бе представен споделя, че теренът за ледената пързалка ще е професионален. Уточнява, че Царево има имена, които могат да развиват този тип спорт, като разяснява, че става въпрос за двама негови съграждани с извънредно високи позиции. И добавя, че са водени диалози с съветски тимове, които показали, че в случай че имат пързалка на високо равнище, биха се подготвяли в Царево.
Само да напомним, че концепция да създадат там зимна пързалка, която да е изпълнено с авангардни технологии и да действа целогодишно, имаха спортистите Максим Стависки и неговата половинка Албена Денкова.Планът бе през зимата тя да работи навън, а през лятото специфични леки структури да пазят леда от слънчевите лъчи. Техните планове бяха през лятото пързалката да се изгода от туристите в Царево, а през зимата там да се приготвят състезатели и цели тимове по зимни спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне, шорттрек и други
Тогава се говореше, че нужната за реализация на плана сума е към 1 милион евро.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР