Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ е готова, вече има акт

...
Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ е готова, вече има акт
Коментари Харесай

„Арена Шумен“ получи акт 16, открива я премиерът Борисов

Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ е подготвена, към този момент има акт 16 и в събота ще бъде публично открита от премиера Бойко Борисов. Документът за подготвеност на залата бе връчен във вторник на кмета Любомир Христов от Емил Мартинов, началник на обекта от фирмата-изпълнител „Джи Пи Груп“. 13-членна държавна комисия е приела неповторимата по архитектурата си сгада без забележки. В момента се приключват две кръгови кръстовища в региона.
 trsh1707-1  trsh1707-3  trsh1707-4  trsh1707-5
„Арена Шумен“ беше построена тъкмо за година и половина върху терена на някогашния Пети полк /казармите бяха съборени б.а/ за 8,5 млн.лв., отпуснати от страната. Пред публицисти градоначалникът напомни всичко свършено от 2015 година, когато заречен нужната за града зала, през увещание на министрите на премиера Борисов до през днешния ден. „Удовлетворен съм и горделив от това, което успяхме да създадем като екип“, сподели Христов, благодари и на фирмата-изпълнител. По думите на Мартинов, който е на градежа от първия ден, това е един от най-красивите спортни обекти в страната със забележителна архитектура, комплицирани структури и двойно усукана фасада.

Залата има 1500 места и опция да пораства с още 800 при по-мащабни събития. Подът е изпълнен със особено сертифцириан паркет за надпревари. „Арена Шумен“ е построена и с отлична звучност и това ще стане ясно още при откриването й, за което се готви величествен концерт. Ансамбъл „Българе“ ще показват най-новия си театър „Как ще ни стигнат американците“, поканени са и още реализатори.

Официалното разкриване ще бъде от 19 ч., само че още в 17 ч. в региона на залата ще има демонстрации на шуменски спортни клубове, ще бъдат подредени и шахматни дъски за фенове на умната игра. На тържествената гала входът е с предложения и пропуски, само че шуменци ще могат да прегледат обширно залата от вътрешната страна през идната седмица, когато ще бъдат оповестени специфични часове от общината.

Край залата има 21 дка паркова територия с близо 200 новозасадени дървета, пейки, фонтани и 300 паркоместа. Шуменци към този момент отмарят в региона.

Засега обектът ще се стопанисва от общинските предприятия. Разчита на общинска защита и на 32 камери в региона.

Предстои общинският съвет да утвърди цени за прилагане на залата за спортни надпревари, културни събития и концерти. При допустима оферта общината е подготвена на партньорство за стопанисване на новата база.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР