Многодетните семейства са по-малко предразположени към онкологични заболявания. Това казват

...
Многодетните семейства са по-малко предразположени към онкологични заболявания. Това казват
Коментари Харесай

Ново изследване: Имате голямо семейство, по-малко застрашени сте от рак

Многодетните фамилии са по-малко предразположени към онкологични болести. Това споделят учени от здравното учебно заведение в Аделаида и Цюрихския университет, които са създали съответното проучване, написа БГНЕС. Експертите настояват, че в огромно семейство хората са по-малко склонни да се разболяват от избрани типове онкологични болести. Сред децата и родителите, както и други родственици, живеещи в огромно семейство, е записана по-ниска периодичност на заболяване от рак на пикочния мехур, белия дроб, мозъка, стомаха, яйчниците и меланома.

" Данните от проучването демонстрират, че защитният резултат от размера на фамилията върху появяването на рак визира повече мъжете, в сравнение с дамите ", се споделя в отчета на специалистите. Според тях " защитният резултат " е присъщ за доста типове ракови болести, които не са свързани с репродуктивната функционалност.

В същото време, както споделят учените, колкото по-малко е фамилията, толкоз по-голям е рискът от рак. " Тези взаимоотношения зависят от възрастта, равнището на приходите и урбанизацията ", изясни проф. Масиеж Хенеберг. Авторите на проучването допускат, че в някои случаи фамилният живот провокира стрес, само че основава специфична прочувствена среда. Това има позитивен резултат върху устойчивостта към всяко заболяване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР