Многобройните ценители на Mercedes нетърпеливо и развълнувано очакваха премиерата на

...
Многобройните ценители на Mercedes нетърпеливо и развълнувано очакваха премиерата на
Коментари Харесай

Трудно ще устоите на новия Mercedes CLS, тествайте го!

Многобройните ценители на Mercedes нетърпеливо и разгорещено чакаха премиерата на новия модел на CLS. Той пристигна с всички достолепия на именитите коли Mercedes – изисканост, мощ, премиум разкош, впечатляваща визия и състезателен дух. Но и със своя темперамент и характерни качества, на които е мъчно да се устои.

Третата генерация на CLS носи някои от най-успешните елементи от първия модел, който се появи на пазара през 2004 година, а в това време линиите му са много по изчистени, наблягайки спортния дух на автомобила. Наклонът на предната част на автомобила излъчва убеденост, а контурите на радиаторната решетка наподобяват спортен автомобил. Специалният акцент в оформлението на задната част с двойни блокове на стоповете, придават комплектност. LED Edge Light технология пък покачва още повече равнището на функционалност на задните светлини.

Четиривратото купе е приятност за окото, а шофирането му е същинско наслаждение. Автомобилът е оборудван с технологии от последно потомство, а множеството варианти ще отговорят на усетите и на най-претенциозните клиенти.

Използвани са най-висококачествените материали и тапицерии. Мултимедийната система е с 12,3 инчов екран, с подържане на LTE стандарт. Налични са редица системи за подкрепяне на лидера. Новата идея за интериорно осветяване съставлява същински „ ярък ” акцент във вътрешното оформление. С помощта на 64 цвята се реализира мечтаната светлинна атмосфера, като за първи път тази система включва и осветяване на вентилационните отвори. Светлината и цветовете основават положителни страсти по време на пътуването и са в унисон с температурните настройки. Интериорът бързо се изпълва с разноцветност благодарение на десетте избираеми цветови тематики на осветлението.

Новият Mercedes CLS е оборудван и с новаторска система за самостоятелно напредване от второ равнище, която разрешава независимо прекъсване, ускорение и поддържане на лентата на придвижване.

Всички модели са с напълно нови мотори: шест и четири цилиндрови редови мотори в дизелови и бензинови модификации. Продажбите ще започват с три шест цилиндрови модификации: CLS 350 d 4MATIC (210 kW/286 к.с), CLS 400 d 4MATIC (250 kW/340 к.с.) и CLS 450 d 4MATIC (270 + 16 kW/367 к.с. + 22 к.с.).

CLS 450 4MATIC идва с EQ Boost (интегриран стартер/генератор) и 48-волтова бордова електрическа система. Той генерира спомагателна мощ от 250 Нм и 16 кВт (22 к.с.) за къси интервали от време. Системата с интегриран електромотор подкрепя работата на мотора с вътрешно горене, да вземем за пример при ускорение, и разрешава да се кара и без мотора с вътрешно горене (т.нар. „ sailing ”), а също така зарежда батерията посредством високоефективна рекуперация на силата. По този метод се реализира спестовност на гориво, която до момента беше допустима единствено с използване на високоволтови хибридни технологии. Като цяло, новият редови 6-цилиндров мотор генерира мощ като 8-цилиндров мотор, само че при много по-малък разход на гориво. CLS 450 4MATIC е общоприетоо оборудван с филтър за микрочастици.

Двигателите на новия CLS ще работят взаимно с 9-степенна автоматизирана трансмисия. Опционално може и да се поръчва и 4х4 задвижване.

Колкото и да приказваме за новия CLS ще е малко. Най-добре е персонално да се докоснете до този шедьовър. В момента формалният дистрибутор на Mercedes - Силвър Стар чества една година на българския пазар със специфични оферти. Феновете на Mercedes-Benz в София могат да тестват CLS, както и съвсем цялата гама на немската компания. Кампанията #TestdriveWeek се организира всекидневно до 19 май от 10:00 до 18:00 часа онлайн в шоурума в София, на адрес улица „ Резбарска “ 5. Освен това всички стокови коли продадени през месец май ще имат включена застраховка Каско за интервал от една година. Още едно особено преимущество за новите ни клинети са атрактивните лизингови условия за подписаните контракти до края на този месец. 

Всеки може да съобщи и самостоятелен тест, в която и точка на България да се намира, като попълни апликационната форма ТУК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР