Многобройните престъпления срещу демокрацията снощи трябва да ни послужат за

...
Многобройните престъпления срещу демокрацията снощи трябва да ни послужат за
Коментари Харесай

Дани Каназирева обяви, че купени гласове са обърнали резултата в Пловдив

Многобройните закононарушения против демокрацията нощес би трябвало да ни послужат за сигнал, че скоро ще е изцяло правилен циничният израз, че " Не е значимо кой гласоподава, значимо е кой брои ". Това разгласи в известие до медиите претендентът за кмет на Пловдив на " Съюз за Пловдив " Дани Каназирева в известие до медиите. При оповестението на данните от екзит половете през вчерашния ден излизаше, че тя отива на балотаж, само че при паралелното броене и формалните данни резултатът й трагично спадна.

" Видяхме с очите си секции, в които бяха подписвани по два протокола - в единия има гласове за нас, в другия няма. Познайте кой беше изпратен в Общинската изборна комисия. По четири-пет задраскани гласа в секция бяха задоволителни, с цел да бъде заличена преднината ни и на балотаж да отиде различен ", написа Каназирева в известие до медиите. Тя показва, че това е позволено, тъй като членовете на секционни изборни комисии са на директно послушание на парламентарните партии. " Може би е време да помислим дали е добре да продължим с този модел ", показва тя.

Напомня, че по време на цялата акция са били оповестени изследвания, които въобще не забелязвали нея като претендент. " Помните по какъв начин редица изследвания оповестиха за любимец този претендент, който нощес колкото да добутаха до втори тур. Сега към този момент е ясно, че това беше недодялан опит за агитация и за основаване на подправена картина преди вота ", разяснява тя имайки поради някогашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от локалната коалиция НФСБ/ВМРО.

При данните на организация " Алфа Рисърч " при 70% редом броене на гласовете в града през вчерашния ден Атанасов получаваше 17.9 на 100 от гласовете и внезапно изпревари Дани Каназирева от обединението " Съюз за Пловдив ", която съгласно прогнозните резултати към 19 ч. имаше 20.8% и изглеждаше, че влиза на балотаж. Още при оповестяването на първите данни Атанасов разгласи, че те ще се трансформират и би трябвало да се изчака паралелното преброяване. Повече четете тук.
Някои от социологическите организации дотолкоз се престараха, че през вчерашния ден за екзит пол изследванията авансово си бяха напечатали въпроса: Кого ще подкрепите на втори тур - Димитров или Атанасов? Това не е почтено съревнование, афишира Каназирева.

По случая е подадена тъжба с искане за прекъсване на тези изследвания на територията на целия град, само че не е била почетена. " Нито един от уважаваните социолози не може да изясни къде отидоха тези гласове, които те мериха през вчерашния ден денем. Тези хора също са дали своят вот, само че след това са пристигнали тези, които броят ", заключава претендентът.

Посочва, че ниската изборна интензивност е направила още по-видимо извършването на покупки на гласове на едро. " Вижте резултатите - има претенденти и листи, за които никой нищо не е чул в акцията, само че имат доста гласове. Всички знаем по какъв начин става това ".

Всички изредени дотук операции стават с пари и власт. Ние нямаме нито пари, нито власт. Направихме безусловно сами акцията си, ходихме от квартал на квартал, срещнахме се персонално с десетки хиляди пловдивчани. Други имат пари и власт и най-после съумяват да реализират задачите си, показва тя.

" Искам да завърша с две неприятни и една добра вест. Първата неприятна вест е, че демокрацията ни има сериозен проблем, откакто гласовете на хората могат просто да бъдат заличавани. Втората е, че Тотев (Иван тотев - сегашния кмет на Пловдив - бел. ред.) още веднъж ще има голяма власт в града ни, тъй като съумя да употребява парите и властта си за всичко, разказано дотук. Добрата вест е, че има хиляди пловдивчани, които желаят почтено съревнование и същинска смяна. На всички тях благодаря от сърце ", показва Каназирева.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (314)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР