Многобройните фенове на ЦСКА живяха в някакъв си свой розов

...
Многобройните фенове на ЦСКА живяха в някакъв си свой розов
Коментари Харесай

Спука ли се в Пазарджик „червеният“ балон

Многобройните почитатели на ЦСКА живяха в някакъв си собствен розов свят в продължение на няколко седмици.

Те четяха по медиите за грандиозната селекция на тима и започнаха да имат вяра, че „ алените “ към този момент са същинска машина и спечелването на по този начин чаканата купа е единствено въпрос на време.

До неделя вечер ентусиастите считаха, че ЦСКА към този момент е най-малко на равнището на ПСЖ във френското състезание, а Саша Илич е като Пеп Гуардиола.

Неочакваната загуба на Лудогорец от Крумовград още повече укрепи очакванията на „ алена “ България, а делириумът беше цялостен откакто доближени до Гриша Ганчев медии към този момент чертаеха проекти за 4 безпроблемни победи при започване на шампионата.

Снощният мач на стадион „ Георги Бенковски “ в Пазарджик обаче значително върна почитателите в действителността.

ЦСКА към момента е надалеч от тим, който ще минава гладко по родните терени и ще натрупа непрестанно разлика в точките от съперниците.

Представянето на отбора на Саша Илич върна у ентусиастите кошмарите от последните 15 години, в които на „ Армията “ по този начин и не видяха купа.

Мижавото показване на „ армейците “ въобще не кореспондира с предстоящият за победа с няколко гола разлика над отбора на Любо Пенев, направил селекция с отхвърлени от други тимове футболисти.

Нито по този начин рекламираният нападател от Гваделупа Фаетон, още по-малко намиращият се в многомесечна голова суша Естрада са футболистите, които ще изстрелят ЦСКА в огромна европейска орбита. Двамата евентуално имат доста положителни качества, само че ще им би трябвало време, с цел да се приспособят към ситуацията в българския футбол. Повечето изпълнители  в червени фланелки във вчерашния мач демонстрираха остарели недостатъци и разумно през днешния ден.

Всъщност „ отрезвяващият хикс “ в Пазарджик удостовери нещо, което е обществена загадка в родния футбол. Миналия сезон, пристрастен в борбата за купата, тимът на Гриша Ганчев мина като „ на церемониал “ на много места, в това число и в Пазарджик.

Не са една и две срещите, в които противниците на „ алените “ не оказваха никаква опозиция на терена и се стигаше до лесни победи. Ако съпоставим двата мача против Хебър в Пазарджик (през месец май и снощи), разликите са явни. В края на предишния сезон ЦСКА водеше с 3:0 до 30-ата минута, а вратарят Дебърлиев правеше комични неточности като новобранец от юношеския тим. Снощи същият този човек извади съвсем сигурен гол на Марк-Емилио Папазов и направи поредност от хубави спасявания. Отборът на Хебър се бори мъжки през всичките 90 минути и справедливо завоюва точката. Нещо, което въобще не се случи преди 2 месеца.

Поведението на отбора на Любо Пенев против ЦСКА е добър знак за връщането на нормалността и феърплеят в българското състезание. И сигурно на „ алените “ тази година ще им бъде доста мъчно да повторят серия от 10-11 победи като посетители Разбира се, никой не би трябвало да подценява този тим на ЦКСА и Саша Илич.  Просто мачът в Пазарджик сподели, че и през този сезон „ армейците “ ще бъдат един от кандидатите за купата и ще водят битка най-вероятно с Лудогорец и ЦСКА 1948, само че няма по какъв начин с 3-4 летни прехвърлянето нещата да се трансформират с магическа пръчка и ЦСКА да стане чудовище в цяла България и Европа.

Освен Хебър, под прожекторите в този кръг бе и абсолютният дилетант Крумовград. Отборът даде сериозна борба на Лудогорец. Играчите се бореха за всяка педя земя в Коматево и в последна сметка стигнаха до сензационна победа над 12-кратния първенец.

Сега на Крумовград следва посещение на „ Българска войска “ и е любопитно да забележим дали Божидар Кацаров, Алекс Колев и компания ще се борят по същия метод и против ЦСКА. И дали показаното против Лудогорец не се дължи на някакъв тласък отстрана на противници на разградчани… Така, както през предишния сезон всички тимове се хвърляха на „ живот и гибел “ против „ орлите “. Лудогорец също има своите проблеми при започване на сезона, само че това не трябва да заблуждава почитателите на ЦСКА, че техният тим ще стане решителен първенец.

Нивата, както се споделя, е дълга и от свирепата борба за купата в родното футболно състезание могат да завоюват единствено почитателите и всички, които мислят положителното на родния футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР