Многобройни са пътищата на книгите към детското сърце. Инициативата Походът

...
Многобройни са пътищата на книгите към детското сърце. Инициативата Походът
Коментари Харесай

Походът на книгите събра поколения в Берковица

Многобройни са пътищата на книгите към детското сърце. Инициативата „ Походът на книгите “ по занимателен метод допира детската психика и оставя диря в паметта на децата, приобщава ги към света на четящите. 
За децата от 2. клас на Трето ОУ „ Иван Вазов “ - Берковица, срещата с чудния свят на книгите бе доста забавна. Заедно с учителите-пенсионери от клуб „ Народен будител “, дребните „ защотковци “ на госпожа Филонка Горанова и Ирина Игова се срещнаха със сладкодумните разказвачи на детски магии, които ги разходиха в света на своите истории. Второкласниците с нескрита горделивост демонстрираха отлична четивна техника и споделиха разнообразните си читателски ползи, за което особено бяха поздравени от госпожа Цветана Сотирова.
Детското любознание бе задоволено и от страниците на забавната енциклопедия „ Наука “, която учениците получиха като специфичен подарък от кмета на Община Берковица Радослав Найденов, заедно  кутия с лакомства. 
Как можеш да накараш кола да се смее или панда да танцува? Отговорите на тези въпроси децата откриха в страниците на енциклопедията дружно с Теодора Иванова – гл. специалист „ Образование “, която бе посетител на събитието. Тя акцентира, че за детското развиване са значими освен художествените, само че и нехудожествените текстове, в които са скрити достиженията на човечеството и науката и които уголемяват кръгозора, обогатяват речника и приготвят за живота и бъдещата специалност. Експерътъ сложи и предизвикателство пред децата – да назоват 10 аргументи за какво би трябвало да четем. 
„ Защото е занимателно “, „ Защото книгите са прозорец към света " и „ Защото по този начин научаваме нови неща “ са част от отговорите на децата.  
Срещата на любопитковците с поколението на учителите-пенсионери се трансформира в празник на едно огромно благосъстояние – на книги с незабравими герои, книги, с които са расли генерации хора. Учениците имаха опция да беседват за положителното, вярата, търпението, отношението към другите, състраданието и любовта. 
На изпроводяк учениците изпяха песните „ Ой, Лазаре, Лазаре “ и „ Дена “, с които поздравиха учителите-пенсионери с идните светли празници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР