Многобройни експлозии разтърсиха избирателните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви

...
Многобройни експлозии разтърсиха избирателните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви
Коментари Харесай

Десетки жертви и многобройни експлозии в избирателни секции в Кабул

Многобройни детонации раздрусаха изборните секции в Кабул , причинявайки десетки жертви и възходящ яд измежду гласоподаватели, чакащи с часове да гласоподават, оповестява Агенция Франс Прес.

Най-малко 30 души са отведени в болница с контузии, няколко часа откакто талибаните предизвестиха гласоподавателите да бойкотират гласуването " с цел да защитят живота си ".

Афганистанските управляващи удостоверяват, че има жертви, само че не желаят да дават броя на починалите . Кореспондентът на Агенция Франс Прес оповестява за бягащи гласоподаватели избягали от секция в северната част на афганистанската столица, след гърмеж, за който твърди, че има прочут брой жертви.

Последните бомбени атентати евентуално ще изплашат гласоподавателите и ще повлияят на изборите.

 Афганистан организира избори на фона на принуждение
Афганистан организира избори на фона на принуждение

Повече от 2500 претенденти се борят за 250 места

Липсващи описи с регистрация на гласоподаватели и биометрични устройства за инспекция, които се употребяват за първи път, към този момент са предизвикали съществени закъснения в изборните секции в цялата страна.

" Дойдох тук рано... чакаме час и към момента не са почнали . Опашката става все по-дълга . Трябва да записват гласовете ни бързо - опасяваме се, че нападател или гърмеж може да ни убие ", разяснява 42-годишният Мустафа пред джамия в Кабул.

Много изборни центрове в шиитските квартали на Кабул остават затворени, разяснява почитан държавен чиновник.

" Чаках два часа и половина, а чиновниците настояват, че към момента не са получили листата за гласоподаване ", разяснява Мохамад Мохакик, заместител на ръководителя на Афганистан Абдула Абдула.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР