Многобройни експлозии разтърсиха избирателните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви

...
Многобройни експлозии разтърсиха избирателните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви
Коментари Харесай

Десетки жертви и многобройни експлозии в избирателни...

Многобройни детонации раздрусаха изборните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви и възходящ яд измежду гласоподаватели, чакащи с часове да гласоподават, оповестява Агенция Франс Прес.

Най-малко 30 души са отведени в болница с контузии, няколко часа откакто талибаните предизвестиха гласоподавателите да бойкотират гласуването " с цел да защитят живота си ".

Афганистанските управляващи удостоверяват, че има жертви, само че не желаят да дават броя на починалите. Кореспондентът на Агенция Франс Прес оповестява за бягащи гласоподаватели избягали от секция в северната част на афганистанската столица, след гърмеж, за който твърди, че има прочут брой жертви.

Последните бомбени атентати евентуално ще изплашат гласоподавателите и ще повлияят на изборите.

Липсващи описи с регистрация на гласоподаватели и биометрични устройства за инспекция, които се употребяват за първи път, към този момент са предизвикали съществени закъснения в изборните секции в цялата страна.

" Дойдох тук рано... чакаме час и към момента не са почнали. Опашката става все по-дълга. Трябва да записват гласовете ни бързо - опасяваме се, че нападател или гърмеж може да ни убие ", разяснява 42-годишният Мустафа пред джамия в Кабул.

Много изборни центрове в шиитските квартали на Кабул остават затворени, разяснява почитан държавен чиновник.

" Чаках два часа и половина, а чиновниците настояват, че към момента не са получили листата за гласоподаване ", разяснява Мохамад Мохакик, заместител на ръководителя на Афганистан Абдула Абдула.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР