Много знаменитости са попадали от грешната страна на скъпи бракоразводни

...
Много знаменитости са попадали от грешната страна на скъпи бракоразводни
Коментари Харесай

Най-скъпите разводи в историята

Много звезди са попадали от неверната страна на скъпи бракоразводни каузи, като измежду тях са Пол Макартни, Мадона, Тайгър Уудс и даже президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Въпреки че една от двете страни във всеки от тези разводи е получила десетки милиони долари, те бледнеят спрямо най-скъпите бракоразводни съглашение в историята.

В тази ранглиста попадат разводи на стойност стотици милиони долари, а в някои случаи и 1 милиарда $ или повече.

Ето ги и тях:

10. Боб Джонсън и Шийла Кръмп Джонсън, 2002 година — 400 млн. $

Телевизионните магнати Боб Джонсън и Шийла Джонсън са семейство в интервала 1969 – 2002 година, като в тогава съосновават Black Entertainment Television (BET).

През 2000 година двамата станаха първите чернокожи милиардери. Когато обаче се развеждат две години по-късно, Шийла си потегля с 400 млн. $, съгласно ABC News.

В чудноват поврат на ориста, след това тя се омъжва за съдията по бракоразводното дело с някогашния й брачен партньор.



9. Мел Гибсън и Робин Муур, 2006 година — 425 млн. $

Бракоразводното съглашение на стойност близо половин милиард $ остава най-голямото в Холивуд и до през днешния ден.

По това време то съставлява половината от персоналното благосъстояние на Мел Гибсън.

8. Крейг Маккоу и Уенди Маккоу, 1997 година — 460 млн. $

Пионерът в промишлеността на мобилните телефони Крейг Маккоу и вестникарският издател Уенди Маккоу се развеждат без драми през 1997 година, като бракоразводното съглашение е на стойност над 460 млн. $ в акции на Nextel, съгласно Forbes.

7. Дмитрий Риболовльов и Елена Риболовльова, 2014 година — 604 млн. $

Елена Риболовльова подава молба за бракоразвод от съветския предприемач Дмитрий Рибиловльов и акцентира като причина " многочислените му изневери ".

Съдът в началото присъжда на Елена невероятните 4.5 милиарда $ през 2014 година, само че откакто решението е обжалвано, тя си потегля от брака " единствено " с 604 млн. $.

6. Аднан Кашоги и Сорая Кашоги, 1980 година — 874 млн. $

През 1961 година саудитският търговец на оръжие Аднан Кашоги се дами за 20-годишната британка Сандра Дейли, която приема исляма и трансформира името си на Сорая.

Според сп. Time, в пика на благосъстоянието им двойката има 17 жилища, три самолета и три яхти.

Двамата се развеждат през 1974 година, а бракоразводното съглашение е на стойност рекордните за това време 874 млн. $, които през днешния ден се равняват на над 2 милиарда $.

5. Харълд Хам и Сю Ан Арнал, 2012 година — 975 млн. $

Съдебното дело сред петролния магнат Харълд Хам и неговата брачна половинка Сю Ан Арнал приключва с това, че Хам й написва чек за цели 974.8 млн. $.

Арнал в началото не осребрява чека и упорства за по-голяма сума, само че след това отстъпва през 2015 година



4. Стив и Илейн Уин, 2010 година — 1 милиарда $

Големите играчи в хазартния бизнес на Лас Вегас Стив и Илейн Уин са женени един за различен не един път а два пъти - от 1963 до 1986 година и от 1991 до 2010 година

Вторият им бракоразвод се счита за един от най-скъпите в историята. Въпреки че за него няма доста детайлности, се счита, че бракоразводното съглашение е на стойност 1 милиарда $.

3. Бърни Екълстоун и Славица Радич, 2009 година — 1.2 милиарда $

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун, който е един от най-богатите хора във Англия, се развежда с хърватския модел Славица Радич през 2009 година

Бракоразводното съглашение е на стойност 1.2 милиарда $ и въпреки че детайлностите не са доста ясни, при този бракоразвод наподобява има необикновена обстановка и Радич е тази, която заплаща на Екълстоун.

2. Рупърт Мърдок и Ана Торв, 1999 година — 1.7 милиарда $

Медийният магнат Рупърт Мърдок и журналистката Торв имат 31-годишен брак и три деца.

Плановете на двамата по отношение на това по кое време да сe отдръпна Мърдок обаче се разминават и те вземат решение да се разделят другарски през 1998 година Няма доста детайлности към развода, само че се счита, че Торв е получила 1.7 милиарда $.

И двамата не помнят бързo един за различен. Мърдок се дами за Уенди Денг 17 дни след развода им, а Торв се омъжва за Уилям Ман шест месеца по-късно.

1. Алек Уилденстaйн и Джослин Уилденстайн (на снимката), 1999 година — 3.8 милиарда $

Най-скъпият бракоразвод до момента става факт през 1999 година, когато френско-американският предприемач и търговец на предмети на изкуството Алек Уилденстайн се развежда със брачната половинка си Джослин, с която имат 21-годишен брак.

Съдебното дело, съпътстващо развода, води до това, че на Джослин са присъдени 2.5 милиарда $ и по 100 млн. $ за всяка от идващите 13 години, написа People. Така общата сума възлиза на 3.8 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР