Много ясно казах, че със стара дата не можем да

...
Много ясно казах, че със стара дата не можем да
Коментари Харесай

Със стара дата не можем да приемаме мигранти, ясно казал Борисов на срещата на ЕС

Много ясно споделих, че със остаряла дата не можем да одобряваме мигранти, тъй като не сме отговорни, че сме последни в Европейски Съюз. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов във връзка срещата на водачите на Европейски Съюз на която са обсъждани общи ограничения за ограничение на миграцията. На нея водачите се съгласиха да основат взаимни центрове за мигранти и да лимитират техните придвижвания в блока, само че дадоха да се разбере, че на процедура всичките им обещания ще се извършват на доброволна основа от страните членки. Освен това се споразумяха да укрепят външните граници и да усилят финансирането за Турция, Мароко и други северноафрикански страни, с цел да предотвратят миграцията към Европа. Канцлерът на Германия Ангела Меркел, съобщи след срещата нито един претендент за леговище не може да избира европейската страна, в която да кандидатства за отбрана.

" Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е съдействала за просперитета и то в цялостния размер на цяла Европа, освен на Германия. Разговарях предходната седмица и с премиера на Бавария. Били сме постоянно най-солидарни. Само че аз солидарността я разбирам по различен метод – всяка държавa да си носи отговорността за границата ", сподели Борисов представен от " Фокус ". Той посочи, че приказва за външните за Съюза страни.

" Да, когато вълната пристигна, всички бяхме неподготвени, само че в България по най-бързия метод две държавни управления поред започнаха да построяват оборудванията, построиха ги, над 230-240 км. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от Европейска комисия ", изреди дейностите на България Борисов. Според него миграционният поток е редуциран до нула. Борисов счита, че напъните на България плюс работещото съглашение сред Европейски Съюз и Турция подсигуряват външните граници на Европейски Съюз.

От 2015 година до четвъртък против петък през нощта сме защитавали една и съща позиция, която е работеща за всички европейски страни, съобщи Борисов. Позицията е по едно и също време да се задействат трите ограничения. " Първата – обезпечаване изрично на външните граници на Европейски Съюз посредством финансова помощ, хора техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се договаря с страни без да им се посочват имената отвън Европа, където да се създадат такива " хот спотове " или платформи, с цел да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и прехранване в Европа, да отидат там. Категорично да се разделят двата типа мигранти – бягащите от войната с икономическите. Това не е едно и също ", акцентира Борисов.

" Самите ние, когато българи отидат в Европа, ние тихомълком си връщаме много от нашите сънародници, които не се занимават там с това, за което законът повелява ", сподели Борисов. Според него вторично преразпределение в Европа може да има, " в случай че една страна е изпуснала мигрантите, минали незаконно, не си изпълнила уговорките, тогава разбирам да се върнат ". " Но тези, които са влезнали по формален път, според всички съглашения и са отишли да търсят препитанието си в Европа...Една част първо по какъв метод ще бъдат върнати? И второ, за какво ни санкционират за нашето изпитание и старание ", попита Борисов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР