Много вероятно е седем партии да попаднат в следващия парламент.

...
Много вероятно е седем партии да попаднат в следващия парламент.
Коментари Харесай

Екзакта: Седем партии влизат в следващия парламент

Много евентуално е седем партии да попаднат в идващия парламент. Това показванационално изследване на " Екзакта рисърч груп ",проведено впериода 10-17 септември 2022 година измежду 1050 пълнолетнибългари, заяви Българска телеграфна агенция.

Данните за електоралните настройки към 17 септемврипоказват, че ГЕРБ–СДС ес дял от 26,2% от гласуващите българи. Втора политическа мощ са „ Продължаваме Промяната ” с резултат измежду гласуващите от 18,1%. Трети са " Българска социалистическа партия за България " с резултат от 12,5%, четвърти – Движение за права и свободи с резултат от 10,3%, пети са " Възраждане " с резултат от 9,5% от гласуващите. Следва " Демократична България " с резултат от 7,5%. " ИТН " към този момент резервират възможностите си за присъединяване в идващия парламент с резултат от 5,4% от гласуващите. " Български напредък " е с дял от 4 на 100 от гласуващите.

От проучването излиза наяве, че всички водачи на съществени партии с късмет да попаднат в Народното събрание се употребяват с утвърждението на по към 90% от гласоподавателите си. Над тези стойности е утвърждението измежду личните електорати за Бойко Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев.

Конфронтацията сред водачите разумно при тези данни работи за непрестанно разделяне измежду хората. Реалностите в световен проект допускат и у нас да се положат старания за промяна на модела на гневно противостоене и да се мисли за партньорство, при което партиите не се обезличават, разясняват анализаторите.

Няма водач на политическа партия у нас, чието утвърждение да е по-висок дял от неодобрението му в навечерието на парламентарните избори, установяват от " Екзакта ".

Бойко Борисов е най-одобряваният водач на политическа партия с утвърждение от 29%. Следва го Стефан Янев, който е одобряван от 28%. Мая Манолова е одобрявана от 25%, Кирил Петков също е одобряван от 25%, а Асен Василев - от 24%. Корнелия Нинова е одобрявана от 20% от българите, а Христо Иванов – от 19%. Слави Трифонов печели утвърждението на 18% от гласоподавателите, Костадин Костадинов - на 15%, Мустафа Карадайъ и Атанас Атанасов - на по 14%.

Най-високо отрицание към водачи на партии " Екзакта " записва по отношение на Слави Трифонов и Костадин Костадинов - надлежно 72% и 70% отрицание.

Към 17 септември неодобрението към Бойко Борисов е съпоставим дял с това към Кирил Петков – и при двамата то възлиза на по 63%.

Президентът Румен Радев е одобряван от 55% от пълнолетните българи, а министър председателят на служебното държавно управление Гълъб Донев е одобряван от 31%. И президентът, и министър председателят на служебния кабинет, имат позитивни рейтинги, което значи, че утвърждението за работата им е по-висок дял от неодобрението.

В интервала от 10 до 17 септември 2022 година, две седмици преди изключителните парламентарни избори на 2 октомври т.г., " Екзакта Рисърч груп " организира национално изследване като
интервюира „ лице в лице ” 1050 пълнолетни българи в 100гнезда в 71 обитаеми места на страната.Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квотапо съществени обществено демографски параметри.Изследването е осъществено със средства на " Екзакта ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР