Много вероятно е отново да имаме сезонни грипни вируси. Тогава

...
Много вероятно е отново да имаме сезонни грипни вируси. Тогава
Коментари Харесай

Вълчев за решението на Борисов: Най-големият проблем е ...

Много евентуално е още веднъж да имаме сезонни грипни вируси. Тогава най-големият проблем е, в случай че няма Народно заседание, тъй като доста от дейностите са функционалности на бюджета. Това сподели за Нова тв министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Що се отнася до предлагането на Борисов то дава отговор на огромна част от настояванията на огромна част от протестиращите ", посочи той.

"Голяма част от хората желаят предвидимост и непоклатимост в тези сложни времена. Ако желаеме спор за по-добро бъдеще и рестарт на системата, той малко или доста минава през Конституция ", съобщи министърът.

"На протестие виждаме надничащи ползи, министър председателят ги назова политически играчи, които са изгубили избори, олигарси, контрабандисти ", сподели Вълчев и добави, че въпреки всичко виждаме и едното, и другото, и има естествени хора с цивилен претенции.

"Имаме опция да променим нещо в държавното обвиняване, бидейки в него. Трябва да се стремим към съзидателните способи. ГЕРБ и държавното управление залагат на съзидателното начало. Ще продължаваме да го вършим ", съобщи той.

"Следващата година ще е сложна за всички ни. Изглежда, че пандемичната обстановка ще продължи още една година. Все отново би трябвало да се научим да живеем и работим обикновено ", безапелационен бе Вълчев.

"Варианти за смесено хибридно образование с разреждане и периодично повтаряне на класовете - отхвърлихме ги, тъй като са невъзможни. Спряхме се на тактиката на превключването. Когато има открити случаи на заболели деца и родители, класът или учебното заведение незабавно ще премине в образование на електронна среда ", съобщи той.

По думите му евентуално ще има и сезонни и грипни вируси, при които, както нормално, се постанова да се затварят цели учебни заведения в цели области.

"Вътре в паралелките не може да осигурим отдалеченост, само че можем доколкото е допустимо да използван делене на класовете. Това приложихме и при детските градини ", сподели още министърът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР