Много важно е да видим в какво състояние са БТР-ите. Ако

...
Много важно е да видим в какво състояние са БТР-ите. Ако
Коментари Харесай

Йордан Божилов изненадан, че МВР има толкова много БТР-и

Много значимо е да забележим в какво положение са БТР-ите. Ако закараме нещо, което не е годно за приложимост, ще има отрицателно въздействие за имиджа на България. Бронираните машини би трябвало да минат профилактика и корекция през заводите ТЕРЕМ и чак тогава да се вземе решение дали да се дадат на Украйна или не. Това съобщи пред БиТиВи някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов относно предложението да дадем трета военна помощ на Украйна с бронирани машини.

Той гледа позитивно на самото изпращане на военна техника на Украйна, тъй като единствено това е методът украинската страна да се пази. Божилов е сюрпризиран, че в Министерство на вътрешните работи има толкоз доста бронирани машини, но въпросът е какво ще дадем. Много от тези системи на въоръжение на България, в случай че се стигне до военновременна конюнктура, не можем да ги използваме, уточни някогашният зам.-министър на защитата.

" Нямаме опция да се отбраняваме по време на война сами. Затова сме в НАТО да разчитаме на съдружниците ни ", посочи Йордан Божилов. България ще има пълноценна войска тогава, когато мине към натовските стандарти. България може и би трябвало да подкрепи Украйна, включително и с БТР-ите, в случай че са в положително положение. Ако няма реакция на сходна експанзия, тогава може да си визиите какъв брой военни спорове могат да се развият, предизвести Божилов.

Относно срещата на европейските водачи във Вилнюс, Божилов разяснява, че Украйна би трябвало да получи военна помощ, с цел да се отбрани. НАТО няма да дава военни смъртоносни оръжия на Украйна, а военна помощ ще оказват страни-членки, които могат да окажат такава, сподели той. 54 страни дават военна помощ и оръжия на Украйна.

За визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България, Йордан Божилов добави, че България може да има дейна позиция по разнообразни въпроси и отсам натам би трябвало да бъдем по-консолидирани във външната си политика. Посещението на Зеленски бе по-скоро алегорично, само че това е индивидът, който сплоти страната си във време на война, той ръководи страна, която е жертва на експанзия и приветствията към него са предстоящи, сподели още Божилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР