Много успешни хора се придържат към рутината да стават рано

...
Много успешни хора се придържат към рутината да стават рано
Коментари Харесай

Няколко причини, поради които ранното събуждане е страхотна идея

Много сполучливи хора се придържат към рутината да стават рано заран. Обикновено сполучливите хора са станали, когато елементарните хора още спят. Науката потвърждава, че има доста позитивни резултати на ранното пробуждане. То е потребно освен за продуктивността денем, само че и за цялото ви физическо и прочувствено здраве.

Ето няколко изгоди от ранното пробуждане:

1. Ще имате задоволително време, с цел да се разсъните изцяло

Дори да вземете леден душ или да пиете чаша кафе незабавно след пробуждане заран, към момента не можете изцяло да се разсъните, без значение какъв брой освежени се чувствате след нормалния си обред. Инерцията на съня трае към 2 до 4 часа след събуждането. През това време вниманието, паметта и реакцията са непродуктивни - те се нуждаят от задоволително време, с цел да ускорят.

2. Ще получите по-добро качество на съня

Учените разкрили, че хората, които се разсънват рано, получават по-качествен сън от тези, които спят повече. Тези, които обичат да спят до късно, са по-склонни да имат нарушавания на съня. Освен това, тялото им в действителност не спи задоволително добре, даже в случай че са в леглото по-дълго от тези, които се разсънват рано.

3. Няма да страдате, до момента в който се събуждате

По-добре е да научите себе си да ставате на първото позвъняване на алармата, вместо да я отлагате няколко пъти. 5 аларми в границите на 5 минути не ви разрешават да спите по-дълго, това единствено нарушава цикъла на съня. В края на краищата няма да се почувствате по-освежени, откакто се разсъните и ще останете сънливи през останалата част от деня.

4. Ще получите добра физическа форма

Пренавиването на алармата освен нарушава цикъла на съня, само че също по този начин въздейства върху метаболизма ви, който може да докара до затлъстяване. Ето една добра мотивация: Вместо да лежите в леглото, прекарайте това време влизайки във форма.

5. Отлагайте по-малко
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР