Много успешни бизнесмени, известни хора, милионери и милиардери вярват, че

...
Много успешни бизнесмени, известни хора, милионери и милиардери вярват, че
Коментари Харесай

Милионерите, чиито деца няма да наследят богатството им

Много сполучливи предприемачи, известни хора, милионери и милиардери имат вяра, че са работили толкоз крепко, с цел да съумеят, че би изглеждало прекомерно просто да оставят всичкото си благосъстояние на наследниците си, когато починат. Те считат, че е по-важно да вложат насъбраното положение в огромни дела, които ще оказват помощ на доста повече хора.

От Business Insider са съставили лист с едни от най-богатите хора, които са решили да не оставят милионите си на своите деца, а да ги насочат в друга посока. Ето кои влизат в него:

Гордън Рамзи - 160 милиона $

 Снимка 287622

Световноизвестният готвач има 40 ресторанта по целия свят и 16 от тях имат звезди " Мишелин ". Той показва, че несъмнено цялото му благосъстояние няма да отиде в ръцете на четиримата му наследника. Единственото, което са решили със брачната половинка му Тина е да обезпечат по 25% от цената за лично жилище за всяко едно от децата им.

Стинг - 300 милиона $

 Снимка 262358

Музикантът, който има извоювани 16 награди " Грами ", има шест деца. В изявление от 2014 година обаче той показва, че те няма да наследят и пени от благосъстоянието му.

Елтън Джон - 480 милиона $

 Снимка 288211

Само за миналата година артистът има извоювани 60 милиона $. Със брачна половинка му Дейвид Фърниш имат двама осиновени сина. " Ужасно е да дадеш на децата си сребърна лъжичка ", счита Елтън Джон. Той споделя концепциите на милиардерът Уорън Бъфет, че на децата би трябвало да се обезпечат средства за закупуване на личен дом, автомобил и други базови потребности, само че не и за ненужни капризи.

Джордж Лукас - 5,3 милиарда $

 Снимка 273209

" Бащата " на " Междузвездни войни " и " Индиана Джоунс " през 2012 година продаде продуцентската си компания Lucasfilm на Walt Disney и за рекордните 4,05 милиарда $. Лукас има три осиновени деца и една негова щерка, родена през 2013 година. По думите на неговия представител обаче Лукас по-голямата част от неговите милиарди ще отидат за благотворителни просветителни планове.

Марк Зукърбърг - 74 милиарда $

 Снимка 321811
Източник:

Основателят на обществената мрежа Фейсбук е един от най-младите милиардери в света. След раждането на първата му щерка Макс преди 2 години със брачната половинка му Пресила Чан обавиха, че 99% от нейното завещание ще бъде ориентирано към благотворителни дела.

Уорън Бъфет - 78,9 милиарда $

 Снимка 317870
Източник:

Освен един от най-известните вложители в света Бъфет е и човеколюбец. Той възнамерява да подари 100% от голямото си благосъстояние за разнообразни благотворителни дела, когато почине. Все отново той е заречен да вложи и 2,1 милиарда $ под формата на акции на корпорацията Berkshire Hathaway на фондациите на трите си деца.

Бил Гейтс - 89,6 милиарда $

 Снимка 321808
Източник:

Създателят на Microsoft и брачната половинка му Мелинда са известни със своята фондация Bill & Melinda Gates Foundation, която подарява пари за битката с разнообразни болести. По думите на Гейтс неговите три деца ще наследят едвам по 10 милиона $ всяко, което се равнява на 0,01116% от неговото благосъстояние.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР