Много учители в САЩ решават да не се връщат в

...
Много учители в САЩ решават да не се връщат в
Коментари Харесай

Много учители в САЩ отказват да се върнат в клас заради коронавируса

Много учители в Съединени американски щати вземат решение да не се връщат в класните стаи поради ковид, заради което учебните заведения трескаво се пробват да намерят заместници, а някои занижават нужните условия за преподавателите, съобщи Асошиейтед прес.

В няколко щата има внезапно нарастване на подаваните от учители молби за пенсиониране или отпуск. Това провокира кадрови проблеми тук-там, които се сблъскваха с дефицит на учители и заместници още преди пандемията да сътвори рецесия в образованието.

Поне в три щата има умряли от ковид учители от началото на новата образователна година. Не е ясно какъв брой учители в Съединени американски щати са се заразили с вируса, само че единствено в Мисисипи има информация за 604 случая измежду преподавателите и личния състав в учебните заведения.

В случаите, когато учителите са изложени на вируса, те могат да бъдат подложени на напън да се върнат в класните стаи. Правителството на президента Доналд Тръмп разгласи учителите за " служащи във значима инфраструктура ", което може да разреши те да бъдат изключени от карантинните условия.

В Индиана от юли над 600 учители са подали молби за пенсиониране, демонстрират щатски данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР