Много турски граждани, живеещи зад граница, гледат на президента Реджеп

...
Много турски граждани, живеещи зад граница, гледат на президента Реджеп
Коментари Харесай

Турците гледат на Ердоган като на свой баща

Много турски жители, живеещи зад граница, гледат на президента Реджеп Ердоган като на собствен татко, съобщи пред „ Хюриет дейли нюз “ професор Айхан Кая.

Той цитира ново изследване, съгласно което турската диаспора в Европа вижда в лицето на Ердоган фигура, която може да се опълчи на европейските водачи.

„ Политически партии не са склонни да намерят съответни решения на проблемите, те избират лесните отговори. Вижте какво се случва в Палестина. Израел умъртви над 60 палестинци и сподели, че няма световно правораздаване. Това е и една от аргументите да има радикализация измежду младите – чувството, че няма правдивост “, съобщи професорът.

Айхан Кая е професор по политически науки, който е и член на Турската академия на науките. В момента преподава във факултета по интернационалните връзки към Истанбулския университет.

Турският президент Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването се готвят за идните избори в страната. Международната общественост подлага на критика Ердоган поради късането със секуларизма и все по-авторитарното му ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР