Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в

...
Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в
Коментари Харесай

Туристическите обекти в Шанхай отново затвориха врати

Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени още веднъж в средата на този месец, затвориха още веднъж порти, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това демонстрира опасенията на управляващите от втора епидемиологична вълна в Китай.

Броят на новите случаи на заразяване с причиняваното от новия ковид заболяване COVID-19 понижа внезапно през последните седмици в страната, където вирусът се появи за пръв път в края на предходната година. Няколко обекта в китайската икономическа столица се възползваха от това в средата на март, с цел да стартират още веднъж да одобряват гости, по-специално Шанхайската кула - втория по височина небостъргач в света със своите 632 метра.Кулата, както и съседката ѝ, " Перлата на Ориента ", затвори още веднъж порти.

Не работят също Аквариумът и Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо. Няма оповестена дата по кое време тези туристически обекти ще отворят още веднъж.

Тези обекти стопираха да одобряват гости в края на януари, когато Китай наложи строги ограничения за прекъсване на разпространяването на вируса. Властите се притесняват, че завръщащите се в страната може да донесат още веднъж болестта и взеха радикални ограничения за прекъсване на влизането на чужденци и понижаване на интернационалния въздушен трафик.

През последното денонощие в Китай са били регистрирани 48 нови случая на заразяване, като всички те идват от чужбина, сочат данни на здравното министерство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР