Много трудно ще се стигне до непопулистки бюджет, когато бъде

...
Много трудно ще се стигне до непопулистки бюджет, когато бъде
Коментари Харесай

Красен Станчев: Ако се стигне до съставяне на кабинет, трудно е да няма непопулистки бюджет

Много мъчно ще се стигне до непопулистки бюджет, когато бъде формирано държавно управление и то внесе бюджета за идната година. Това сподели за   икономистът Красен Станчев.

" Опитът на служебния кабинет да принуди Народното събрание да направи по-бързо постоянно държавно управление с това, че в началото беше отказано съставянето на проектобюджет за идната година, не съумя. Предполагам, че законопроектът, който ще внесат, ще съдържа някои доста значими институционални решения – най-много за общините, защото при тях би трябвало да се решат много проблеми по разходната част на бюджетите. В момента, в който служебното държавно управление внесе този законопроект за удължение на действието на настоящия закон за бюджета, те в действителност са изпълнили условията на Закона за обществените финанси. Въпросът е, че Българска социалистическа партия оферират увеличение на бюджетния недостиг, което е много недалновидно. Съответно доста мъчно ще се стигне до непопулистки бюджет тогава, когато бъде формирано държавно управление в този парламент и то внесе бюджета за идната година “, изясни той.

Красен Станчев сподели още, че удължаването на до момента настоящия бюджет ще се отрази под формата на поддържане на висок бюджетен недостиг, отсрочване на проектите за по-дълъг интервал за влизане в еврозоната и по-високи лихви при опитите да се финансират разноските с външен заем.

Според икономиста има един късмет за работещо държавно управление и той е с мандата на партията на Стефан Янев – " Български напредък “. Той би се състоял от четири партии – Движение за права и свободи, ГЕРБ и може би не всички депутати от Българска социалистическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР