„Много трудно може да се реализира първият мандат, независимо кой

...
„Много трудно може да се реализира първият мандат, независимо кой
Коментари Харесай

България ще влезе в спирала от избори, предупреди политолог

„ Много мъчно може да се осъществя първият мандат, без значение кой ще е избран за министър председател от „ Продължаваме Промяната “. По всичко проличава, че те се готвят за избори “, изясни той пред БНР. Според него таймингът на изгонването на съветските дипломати демонстрира, че това е част от предизборната акция.

По думите му експертен кабинет с стеснен мандат значи партиите да намерят консенсус по ясна стратегия за деяние, която да бъде осъществена в границите на идващите месеци:

„ Не виждам кои могат да бъдат допирните точки за тази стратегия. Прекалено доста се задълбочи напрежението сред политическите партии, което е причина за неспособност за съставяне на държавно управление в 47-ия парламент, което да бъде стабилно - даже в границите на краткосрочна стратегия от няколко месеца “.

Политологът предвижда, че третият мандат за сформиране на държавно управление ще бъде връчен на Има Такъв Народ и изрече мнение, че е много необичайно това, че по време на консултациите президентът Румен Радев е дал позитивна оценка на дейностите и на държанието на „ ИТН “, макар че те са се потвърдили като антисистемна партия, с която мъчно може да се работи и да се води политика.

„ Не чакам Има Такъв Народ да сформират кабинет, тъй като партиите, които го поддържат, ще платят доста огромна цена на идващите избори. Не виждам вероятност и легитимност пред едно такова държавно управление, което незабавно ще бъде етикетирано като кабинет вид „ Беров “, разяснява още доцент Любенов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР