Много трудно може да се направи прогноза дали има протестна

...
Много трудно може да се направи прогноза дали има протестна
Коментари Харесай

Димитър Ганев за протестите: В момента всички опции са на масата

Много мъчно може да се направи прогноза дали има протестна интензивност, в случай че няма митинги, какъв брой време ще устоят митингите. Това значително ще реши въпроса с това какво се случва в политически проект. Към този миг сякаш всички варианти наподобяват на масата. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " политологът Димитър Ганев във връзка митингите от последните дни. Разбира се, че се обмисля и оставка, и оставане на този кабинет. Тук би трябвало да влезем към този момент и в другите хипотези - значи ли една възможна оставка безусловно предварителни парламентарни избори, тъй като от подаването на оставката до предварителните парламентарни избори има въпреки всичко конституционни процедури, които би трябвало да се случат, разяснява още Ганев. Трудно изпълним, само че вероятен опит е да се отиде на основаването на нов кабинет в границите на този парламент. ГЕРБ в случай че подаде оставка и отиде на предварителни избори, може да изпадне в рискова обстановка, в която е вероятен длъжностен кабинет, който да не е по този начин уравновесен и по-скоро мек като първия кабинет на Румен Радев, отпред с Огнян Герджиков, а може да се търси някакъв вид реваншизъм - въпреки всичко господин Радев и господин Борисов са отявлени политически съперници, разяснява още политологът.

В момента митинга в действителност е формиран от разнородни групи, само че има една група, която придава жизнеспособност и виталност на този митинг - това е групата на демократичните градски кръгове, което са по-скоро с пост веществен дневен ред, които повече приказват за независимост, за полезности и прочие. Бойко Борисов от години има проблем с тази общественост и техните политически представители са отявлени негови опозиционери.

В последна сметка обаче въпроса с оставката и на Бойко Борисов, а и на основния прокурор Иван Гешев, зависи единствено и само от волята на самите тях и никой различен действително не може да ги накара да го създадат, счита още Димитър Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР