Много трудно е било за журито да изберат 10 от

...
Много трудно е било за журито да изберат 10 от
Коментари Харесай

Мартина Апостолова е Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020 - slava.bg


Много мъчно е било за журито да изберат 10 от 28-те номинации на изключителни европейски гении. Първа в листата е упомената Мартина Апостолова , която „ пресъздава своята героиня с архетипна мощ, поразяваща публиката на всички места по света “ – за ролята си в „ Ирина “ актрисата печели доста награди, от Хонконг до Тбилиси. Ето какво прибавя журито като мотив за своя избор:

„ От нейните осъществявания струи дълбочина и необикновен нюх за положителните и неприятните моменти в човешкото битие. Талантът й разполага с безчет проявления – оскърбление, гневно обезсърчение, сърцераздирателна нежност… Благодарение на своята мъдрост и зрялост тя подарява на героите си достоверност и те се трансформират в универсални облици. “

Мартина Апостолова учи актьорско майсторство в Нов български университет, София. Актрисата играе допълнително от 20 постановки на модерни пиеси в разнообразни градове на България. Дебютът й в киното е с ролята на Ирина в едноименния филм на Надежда Косева – за това осъществяване Мартина получава осем награди „ Най-добра актриса “ от разнообразни интернационалните кино фестивали. Тя взе участие в няколко телевизионни продукции, както и в късометражния филм „ Брак “ на Слава Дойчева и в пълнометражния „ Lament for the Silent Fool “ на Димитър Кутманов.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР