Много треньори претендират, че са черни котки за Левски, но

...
Много треньори претендират, че са черни котки за Левски, но
Коментари Харесай

Статистиката гласи - титла за Левски при успех над отбор, воден от Красимир Балъков

Много треньори претендират, че са " черни котки " за Левски, само че малко на брой са тези като Красимир Балъков, които в действителност заслужават това определение. Героят от Мондиал 1994 ще влезе в борбата със " сините " през днешния ден като същински лидер в съперничеството си с тях. Поне като треньор. Досега той се е изправял седем пъти против столичани, откакто постави завършек на футболната си кариера. Статистиката от тези дуели е напълно в негова изгода - три победи, три равенства и единствено една загуба.

При това с цели три тима - Черноморец, Литекс и Етър. Головата разлика също е напълно в интерес на отборите, които са били водени от Красимир Балъков - 11:8. Бившият капитан на националния тим даже може да се похвали и триумф като посетител. Той обаче не бе на " Герена ", а в Ловеч, където Левски одобри Черноморец поради наказване с отнемане от домакинство през 2009 година. " Сините " паднаха в този мач с 0:1.

Друг любопитен миг от съперничеството е, че тимовете, водени от Красимир Балъков, постоянно са успявали да вкарат гол във вратата на Левски. С Литекс Бала даже стигна до погром с 3:0 против " сините " през есента на 2014 година, а през ноември същата година измъкна 2:2 на " Герена ".

Левски не съумя да го прекърши и тази пролет. Тогава, както и в този момент той бе отпред на Етър. Двубоят сред " сините " и " болярите " приключи 1:1 на " Герена ", написа " Тема Спорт ". Левски имаше опция да изтръгне успеха в добавеното време от дузпа, Филипе Нашименто обаче направи пропуск. Португалецът не съумя да уцели вратата и Балъков си потегли удовлетворен с точката от София.

Като състезател Бала също се показва много обичайно против " сините ". От 8 мача против тях с Етър той има три победи, едно тъждество и четири загуби, а им е отбелязал 5 гола.

Успехът над Балъков ще има и друго измерение за Левски, нещо за което почитателите мечтаят от 9 години насам - купа. Статистиката демонстрира, че " сините " са съумели да го прекършат само по време на полета към златото през 2009 година. Затова триумф през днешния ден би се считал за извънредно добра прокоба за Славиша Стоянович и компания.

Словенецът пък ще бъде шестият " наследник " треньор, който се изправя против него след Емил Велев, Ратко Достанич, Георги Иванов, Ясен Петров и Делио Роси. Досега само Кокала съумя да излъже Бала. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР