Много тенисисти се колебаят, ако им се наложи да посочат

...
Много тенисисти се колебаят, ако им се наложи да посочат
Коментари Харесай

Фонини: Надал е от друга планета, но съм фен на Федерер


Много тенисисти се двоумят, в случай че им се наложи да посочат своя любимец всред Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, само че Фабио Фонини няма сходен проблем. Световният №31 изрече своето удивление към Матадора и Джокера и даже дефинира стила си като подобен на този на испанеца, само че е безапелационен, че постоянно ще бъде обожател на Федерер.

„Ние не сме бойци. Нашият спорт се базира на тичането и в случай че имаш проблеми в това отношение, няма по какъв начин да играеш добре. За първенец като Рафа обаче е малко по-лесно в такива обстановки, тъй като в психическо отношение той е от друга планета. След всичко, през което мина, постигнатото от него в Австралия те оставя безгласен и не можеш да изпитваш нищо друго,о свен възхищение“ – сподели Фонини в изявление за Gazetta dello Sport.

„Рафа в никакъв случай не се предава. Трябва да го сломиш, няма различен метод. Той просто те унищожава физически и душевен. Само Джокович и Федерер са успявали да намерят метода да побеждават редовно Надал и тъкмо по тази причина съм доста горделив, че надвих над него в Монте Карло“ – добави някогашната първа ракета на Италия.

Фонини завоюва купата на Мастърс шампионата в Монте Карло през 2019 година, като на полуфинала записа триумф с 6-4, 6-2 над Краля на клея.

На въпроса кой от представителите на „Голямата тройка“ е негов любим, италианецът не сподели никакво съмнение. „Всеки от тях е феномен, какъвто няма да забележим в никакъв случай повече. Надявам се, че Рафа и Новак няма да ми се разсърдят, само че бях и си оставам „Федериано“. Ако би трябвало да си купя билет за мач на някого от тримата, ще отида да виждам Федерер“.

Фонини разяснява и какво въздействие съгласно него ще окаже случилото се в Австралия върху Новак Джокович. „Доколкото го познавам, сега кръвта му кипи. От една страна, може би е съвсем благополучен, защото тъкмо това са провокациите, които го стимулират най-вече. Сигурно си е помислил „Браво, Рафа, ще се забележим в Париж“. Джокович е необикновен играч и го е показвал доста пъти през годините. Рафа обаче има доста съществени шансове да завоюва Ролан Гарос и да усили преднината си в борбата с Роджър и Новак“ – приключи 34-годишният италианец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР