Много технологии, които използваме днес в ежедневието си са вдъхновени

...
Много технологии, които използваме днес в ежедневието си са вдъхновени
Коментари Харесай

Google направи нещо уникално за гения Оскар Фишингер

Много технологии, които използваме през днешния ден в всекидневието си са въодушевени от гения на хора, които са работили преди десетилетия. Днес Гугъл са посветили логото на началната си страница на творчеството на Оскар Фишингер. А самия Doodle, който са сложили е неповторим. Потребителите сами могат да основат мелодия, единствено като употребяват мишката си, като има алтернатива за избиране на инструмент и шерване на творението с другари.

Той е художник, кино режисьор и аниматор, с който се свързват едни от първите нереални видео клипове, които са правени от него през 20-те и 30-те години на предишния век.



Специалните резултати в неговите произведения впечатлява съвременниците му и предшества с десетилетия първите стратегии за графична обработка.Оскар Фишингер е роден през лятото на 1900г. в Гелнхаузен, Германия и в началото стартира да се интересува от музика. Любими в детството му са цигулката и органа, които учи с огромен интерес и предхождат влечението му към техническите процеси и математиката.



1. Избухването на Първата международна война се отразява по непредвиден метода на кариерата му. Твърде нежната му възраст и здравословното му положение не му разрешават да се стане част от армията, а вместо това стартира да се занимава с архитектура. Този непредвиден процес трансформира живота му, поради хората, с които Фишингер се среща по време на класовете.

2. През 1921г. бъдещият аниматор има честа да се запознае с театралния критик доктор. Бернхард Диболд, който пръв вижда нереалните му скици и рисунки. Срещата на Оскар Фишингер с Уолтър Рутман и неговата лента Lichtspiel Opus 1 е събитието, което предопределя неговото бъдеще.



3. Оскар Фишингер стартира да опитва със лични нереални анимации, като първите от тях се споделят Wax Experiments и Spirals. Визуалните му подходи са възприети като радикални, само че остават неизменима част от всичките неща, които прави до края на живота си.



4. С неговото име се свързва основаването на " Wax Slicing Machine ", която употребява новаторски способ на кинематография съчетаващ отвесна машинa за рязане на лентата и изцяло друг метод на снимане на фрагментите. Неговият уред употребява восък и глина, като провокира интерес измежду различните кино режисьори.



5. Оскар Фишингер създава и първия огромен съперник на технологията Technicolor. Неговото решение се споделя GasparColor. Това е кино развой, употребява три ленти и изисква впечатляващо техническо знание за времето си. Фишингер е един от първите хора, които съумяват да усвоят тази техника. Европейските кина стартират да я употребяват всеобщо години по-късно и в началото намира място в пълнометражните филми.


Източник: digital.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР