Много странна беше кампания. За да бъде разбрана, трябва да

...
Много странна беше кампания. За да бъде разбрана, трябва да
Коментари Харесай

Александров: Не видях на нито един билборд Борисов или Трифонов, но те са фаворитите

 " Много странна беше акция. За да бъде разбрана, би трябвало да се мисли в по-дълга вероятност, точно на протестното придвижване, обвързвано с смяна на ръководството. Това някак минава през разнообразни етапи, разпростира се на стадии. След като не съумя да бъде образувано държавно управление на смяната, тази акция и изборите, които предстоят, са нещо като изправителен за протестните партии ", заяви социалният антрополог Харалан Александров в  " България заран ".

Той добави, че посланията не са ориентирани към хората, а по-скоро към другите политически субекти. Според него огромният въпрос, пред който са изправени протестните партии, е по какъв начин ще действат в бъдеще в единодушие едни с други.

" До момента това не стоеше толкоз остро, защото борбата с ГЕРБ беше спояващ фактор, само че с всеки минал ден излиза наяве, че се постанова те да ръководят ", уточни още общественият антрополог пред .

Александров е на мнение, че общественото наличието на " Демократична България " е най-силно.

" Голямата мистерия е дали свръхприсъствието работи. Това, което същински работи, е отсъствието. Не видях нито един билборд на и - явно те са любимците ", посочи още той и добави, че най-талантливата и сполучлива акция е тази на неучастието, на неприсъствието.

Александров е на мнение, че е доста вероятно да забележим остри проблеми, свързани с упоритостите, които имат политиците.

" Имаме извънредно настървени, захласнати хора, които просто не могат да стоят мирни, когато се приближат до властта. Това е огромен риск. Толкова доста хора, захласнати от властта - даже да съумеят да конституират обща идеологическа ценностна платформа, ще срещнат съществени проблеми, в случай че се окаже, че има стопански провокации ", безапелационен е гостът в студиото.

Александров означи, че цялостното въодушевление е да има някакво ръководство, някакво държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР