Много страни се надяваха, че Tesla ще построи планираната си

...
Много страни се надяваха, че Tesla ще построи планираната си
Коментари Харесай

Giga Mexico: Tesla обмисля инвестиция до $1 милиард в огромна мексиканска фабрика

Много страни се надяваха, че Tesla ще построи плануваната си гига фабрика точно в тях. Сред тях са Канада, Южна Корея, Индонезия. Най-вероятно обаче има нов победител в играта и това е Мексико, оповестява немският стопански ежедневник Handelsblatt, който цитира и източници от сектора. Мексиканските медии също и много бързо споделиха информацията.

Според осведомени петият цех на американския производител на електрически автомобили ще бъде издигнат покрай мексиканския град Монтерей, написа и Bloomberg. Милионният град се намира покрай границата с Тексас и към този момент е дом на над 4200 задгранични компании, измежду които доста от автомобилната промишленост, като Mercedes-Benz, General Motors и Hyundai.
 Tesla стъпва в Турция, стартира да наема чиновници
Tesla стъпва в Турция, стартира да наема чиновници

Идеята за експанзията е от 2018 година

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск разгласи плана за нова фабрика през 2021 година.

" Гига Мексико " (Giga Mexico), както към този момент се назовава заводът, ще бъде петата фабрика за коли на компанията след тези във Фримонт в Калифорния, Шанхай, Грюнхайде край Берлин и Остин в Тексас. Мъск споделя, че възнамерява общо 10 до дванадесет завода, с цел да може до 2030 година концернът му да създава 20 млн. автомобила годишно.

Все още не са известни детайлности за това какъв вид транспортни средства ще се създават в Мексико и какъв брой средства ще похарчи Tesla. Според публикация на мексиканския вестник Reforma в началото Tesla има намерение да влага от $800 милиона до $1 милиард.

Сумата би била сходна на първичните вложения в места като Грюнхайде. Според публикацията Tesla желае да похарчи общо $10 милиарда, а цената на фабриката в Грюнхайде се прави оценка на малко повече от половината от тази сума.
 Първата европейска
Първата европейска " гигафабрика " работи на цялостни обороти

Стартът на Northvolt бележи триумф за Европа в промишлеността за произвеждане на батерии
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР