Много столичани са се докоснали до магията на зимните спортове

...
Много столичани са се докоснали до магията на зимните спортове
Коментари Харесай

Леденото обещание към софиянци изпълнено

" Много столичани са се докоснали до магията на зимните спортове точно на тази пързалка и на именитата пързалка " Дружба ", която може би повече от 30 години не е функционирала. "

С тези думи министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка , на стадион " Юнак " в Борисовата градина.

" Аз съм благополучен, че успяхме да осъществим още едно от обещанията си преди коледните празници - да възстановим пързалката ", съобщи министърът.

Софиянци ще могат да се възползват от придобивката още от през днешния ден. Съоръжението ще бъде преместено след два месеца в Арена Армеец, където следва да стартира международното състезание по шорттрек.

" Ако има повече такива обекти, ще имаме повече шансове сполучливия за България спорт да продължи да се развива ", безапелационен беше Кралев.

340 000 евро коства инвестицията в ледената пързалка.

Миналата година оборудването беше закупено от Национална спортна база и ще се стопанисва от него. " Трябва да генерира лични доходи , с цел да може тези средства да отиват за поддръжка и реконструкции ", изясни Кралев.

Той акцентира, че " всеки лев, който влиза в Национална спортна база, отива за поддръжка и реорганизация на останалите обекти ".

Най-добрата ни състезателка по шорттрек Евгения Раданова се върна в спомените си и показа, че на тази пързалка е направила първите си ледени стъпки.

" Тук се зароди желанието ми посредством игра да подчинявам върховете, тъй че съм доста щастлива, че е направена една огромна крачка и се възроди още веднъж Зимната пързалка ". Тук бъдещите първенци на България ще създадат своите първи стъпки ", уверена е Раданова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР