Много стайни растения са в състояние да се адаптират до

...
Много стайни растения са в състояние да се адаптират до
Коментари Харесай

Tри основни правила за грижа за стайните растения през студения сезон

Много стайни растения са в положение да се приспособяват до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните притежатели би трябвало да обезпечат уместно място, което имитира естественото им местообитание.

През есенно-зимния интервал домашните представители на флората могат да страдат от смяна в климатичните условия. През този интервал е значимо да се поставят подобаващи грижи, с цел да не загинат стайните растения. Експертите споделиха три съществени правила.
4-те наложителни цветя за благополучие у дома
Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те освен насищат въздуха с О2, само че и вършат по...

Ограничете торенето

През студения сезон доста растения влизат в хибернация. Те стопират да порастват и забавят фотосинтезата, тъй че няма потребност от в допълнение хранене. През този интервал торенето е най-добре да се отстрани или да се понижи на половина. Въпреки че растенията може да наподобяват малко оклюмали, те към момента са живи и здрави. Затова не е нужно да прекалявате с подхранването.

Осигурете вярно поливане

Прекомерното или, назад, незадоволителното поливане са най-честите аргументи за гибелта на растенията. Много притежатели, забелязвайки сухия горен почвен пласт, стартират да поливат растението. Всъщност почвата под горния пласт може да е идеална. Някои хора, въпреки това, не дават на растенията задоволително вода. За да определите по кое време е належащо поливане, можете да тествате почвата, като прокарате показалеца си. Ако е мокро, не правете нищо. Ако е суха, по-добре е да добавите вода.

Преместете растението на безвредно място
Цветята, които би трябвало да имате у дома за по-чист въздух
Смог пробива през прозорците? В битката с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за филтриране на въздуха...

Интензивната топлота от радиаторите основава стрес даже и за най-издръжливите стайни растения. Радиаторът бързо лишава флората и тяхната почва от влага. Фактът, че растението съхне, може да се разбере по пожълтяване и увяхване на листата, както и по потъмняване на стъблата.

Друг зложелател на растенията е течението. Особено нездравословно е, когато се комбинира с топъл нагревател. Ето за какво, през есента и зимата е по-добре да премахнете растенията надалеч от радиатори и места, които основават течения.

Осигурете светлина

През зимата дните стават по-къси. Поради това растенията нямат слънчева светлина. Ако това не са сенколюбиви сортове, тогава се предлага да пренаредите саксиите тук-там, където има повече светлина. Растението алармира за недостиг, когато стартира да се навежда към източника на светлина. Също по този начин, преграда, която не разрешава на представителите на флората да получават задоволително количество светлина, основава пласт прахуляк върху листата. Следователно те би трябвало да се избърсват по-често.

Стайните растения се нуждаят от специфични грижи през есента, защото се приготвят за зимата по това време на годината. Специалистите са дали препоръки по какъв начин да се грижим вярно за растенията през студения сезон.
Как да се грижим за китайската роза през зимата
Китайската роза (хибискус) може да бъде чудесна украса за дом или градина и обратно на доста стандарти, въобще не е отровна. Въпре...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР